«Σκληρή Μπογιά»: Η πιο πολυβραβευμένη queer ταινία του 2018 προβάλλεται απόψε και διεκδικεί τη Χρυσή Αθηνά - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:16
21/9

«Σκληρή Μπογιά»: Η πιο πολυβραβευμένη queer ταινία του 2018 προβάλλεται απόψε και διεκδικεί τη Χρυσή Αθηνά

Η ταινία «Σκληρή Μπογιά» προβάλλεται στον κινηματογράφο Ideal (22:30, 21/9). Διαβάστε περισσότερα εδώ και αγοράστε εισιτήρια online μέσω viva.gr.

Ασυμβίβαστο ρομάντζο και τολμηρή εξερεύνηση του πάθους στην ψηφιακή εποχή, η μεγάλη έκπληξη από τη Βραζιλία έχει κερδίσει μέχρι στιγμής πέντε βραβεία, ανάμεσά τους και το κορυφαίο έπαθλο της χρονιάς για γκέι ταινία: το Teddy του πρόσφατου Φεστιβάλ Βερολίνου.

Στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, ο Πέδρο ζει διπλή ζωή. Το πρωί είναι ένας αντικοινωνικός νεαρός, το βράδυ παραδίδει, έναντι αμοιβής, τολμηρά ερωτικά σόου μπροστά στην web κάμερα, χρωματίζοντας μεταξύ άλλων το γυμνό του σώμα με φωσφορίζουσα μπογιά. Όταν ο δρόμος του διασταυρωθεί με έναν άλλο νεαρό performer, ο οποίος μιμείται το ίδιο ακριβώς σόου, η αρχική αντιζηλία μεταξύ των δυο αγοριών μεταμορφώνεται σε ένα αντισυμβατικό ειδύλλιο.

 

Με ένα φινάλε απελευθερωτικό και λυτρωτικό, υπό τους ήχους «Drone Bomb me» της Anohni.

Με τη δεύτερη μόλις ταινία τους, οι δυο σκηνοθέτες του «Σκληρή Μπογιά» φανερώνουν αξιέπαινη ωριμότητα ξεκινώντας από μια ιστορία αντίξοης ενηλικίωσης προκειμένου να χωρέσουν σε αυτήν ένα τραχύ ρομάντζο, αλλά και την πορεία αυτογνωσίας ενός εύθραυστου ψυχολογικά ήρωα που αναζητά την πιθανότητα επικοινωνίας, κατανόησης και λίγης ανακούφισης σε ένα σκληρό κόσμο. Δύο βραβεία στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου, άλλες πέντε φεστιβαλικές διακρίσεις και ένα φινάλε απελευθερωτικό και λυτρωτικό, υπό τους ήχους του «Drone Bomb me» της Anohni.