Trick or treat? Το νέο «Halloween» έκανε ρεκόρ εισπράξεων στο box office με $77,5 εκατομμύρια - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:27
22/10

Trick or treat? Το νέο «Halloween» έκανε ρεκόρ εισπράξεων στο box office με $77,5 εκατομμύρια

Η επιστροφή του Μάικλ Μάγιερς έφερε εμπορικό «κέρασμα» για τη σειρά ταινιών «Halloween».

Από τον Πάνο Γκένα

Εδώ και ένα χρόνο το κοινό προετοιμαζόταν μέσα από ανακοινώσεις, πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα κι ένα καλά μεθοδευμένο μάρκετινγκ για την επιστροφή του Μάικλ Μάγιερς, και τελικά το νέο «Halloween» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν έφερε την κατάλληλη «μαχαιριά» στο box office!

Το πρώτο σαββατοκύριακο που άνοιξε στις αίθουσες, η ταινία - που αποτελεί ευθεία συνέχεια του πρώτου «Halloween: Η Νύχτα Με Τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ - έκανε 77,5 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και πάνω από 160 εκατομμύρια στο σύνολο παγκοσμίως. Τα δυο νούμερα αντιπροσωπεύουν το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα ταινίας που έγινε ποτέ για τον μήνα Οκτώβρη τόσο σε Αμερική, όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Οι εισπράξεις ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ του franchise με 25 εκατομμύρια $ για την ταινία-reboot του Ρομπ Ζόμπι το 2007, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεντρωτικό νούμερο για Αμερική ($77,5) είναι πολύ κοντά στην πρωτιά που σημείωσε πρόσφατα το «Venom» ($80), το οποίο είχε 10πλάσιο προϋπολογισμό.

«Είμαι πολύ περήφανος για την ταινία», δήλωσε ο παραγωγός Τζέισον Μπλουμ της Blumhouse. «Το "Halloween" επαναφέρει το franchise με φρέσκο, επίκαιρο, διασκεδαστικό τρόπο κερδίζοντας θαυμαστές και κρτικούς». Το νέο «Halloween» αποτελεί την 11η ταινία της σειράς, πέντε από τις οποίες έχουν πρωταγωνίστρια την Τζέιμι Λι Κέρτις. Αυτή τη φορά ο θρυλικός Τζον Κάρπεντερ βρίσκεται στη θέση του συνθέτη και του εκτελεστικού παραγωγού. Το ρεκόρ καλύτερου ανοίγματος ταινίας τρόμου κατέχει το «IT» (2017) του 'Αντι Μουσκιέτι.

Το franchise του «Halloween» ξεκίνησε με τους Κάρπεντερ και Μουσταφά Ακάντ το 1978, και στην πορεία των χρόνων παρήγαγε 10 ταινίες με συνολικά έσοδα στο παγκόσμιο box office σχεδόν 400 εκατομμύρια $. Το «Halloween: Η Νύχτα Με Τις Μάσκες» αποτελεί ένα φιλμ-ορόσημο των slasher ταινιών τρόμου ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο προς την επιτυχία για τα «Παρασκευή και 13» και «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες». Υπογράφοντας τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την αυθεντική μουσική της ταινίας, ο Κάρπεντερ απέρριψε τη γραφική απεικόνιση της βίας και παρέδωσε μία από τις τρομακτικότερες και πιο επιδραστικές κινηματογραφικές εμπεριές όλων των εποχών.

Σαράντα χρόνια μετά το πρώτο «Halloween: Η Νύχτα Με Τις Μάσκες», o Μάικλ Μάγιερς έρχεται να ξαναβάψει τη μεγάλη οθόνη με αίμα (και δολάρια)!

Διαβάστε ακόμη
Βίντεο: Η κληρονομιά του «Halloween» 40 χρόνια μετά