Μετά το «Dune» νέα συνεργασία Τζίλενχαλ - Βιλνέβ; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:31
15/9

Μετά το «Dune» νέα συνεργασία Τζίλενχαλ - Βιλνέβ;

Κάτι τέτοιο αποφαίνεται ο ηθοποιός σε πρόσφατο podcast, αποκαλύπτοντας ότι το δίδυμο, που αριθμεί ήδη δύο συνεργασίες, δουλεύει πάνω σε κάτι καινούργιο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Τζέικ είναι από τους κρίσιμα υπεύθυνους της γνωριμίας του σκηνοθέτη με ένα ευρύτερο κοινό, άρα και με την εγκαθίδρυσή του στα μεγάλα σαλόνια. Άλλωστε η συνεργασία τους στο παρελθόν είναι διπλή και διαδοχική. Το «Enemy» και το «Prisoners», που γυρίστηκαν με αυτή τη σειρά, αλλά το δεύτερο βγήκε πρώτο, είναι δύο από τα εντυπωσιακότερα δείγματα της περασμένης δεκαετίας, με το «Prisoners» να είναι και αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία σε όλον τον κόσμο.

Ο Τζίλενχαλ, σε πρόσφατη συμμετοχή του σε podcast, δήλωσε ότι οι δυο τους βρίσκονται σε κουβέντα για ένα επόμενο σχέδιο, χωρίς να αποκαλύψει κάτι για την φύση του οποίου. Ανέφερε όμως ένα διασκεδαστικό περιστατικό από την πρώτη τους συνάντηση, όπου ο Βιλνέβ επέμενε σχεδόν μεταφυσικά ότι αυτός και μόνο αυτός πρέπει να παίξει τον χαρακτήρα του «Enemy», όταν έξαφνα τους διέκοψε μια γυναίκα στο εστιατόριο δείχνοντας στον Τζέικ μια φωτογραφία του γιου της που «είναι φτυστός εσύ», για να κεφαλαιώσει ο Βιλνέβ (που μάλλον την είχε μιλημένη τη γυναίκα) κοιτάζοντας τον ηθοποιό: «Πρέπει να το κάνεις το έργο!». Ένα έργο, για όποιον δεν θυμάται (άρα να το ξαναδεί επειγόντως καθότι έκτακτο), που αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή που ανακαλύπτει ότι ένας ηθοποιός είναι σωσίας του.

Ο Τζίλενχαλ συνέχισε λέγοντας ότι η δημιουργική συνεργασία του με τον Βιλνέβ είναι μια από εκείνες τις σημαδιακές συναντήσεις με ανθρώπους στη ζωή σου, που δημιουργούν μοναδικές συνδέσεις. Αν αυτό το συσχετίσουμε λοιπόν με το ότι ο Βιλνεβ δεδομένα επιθυμεί να απεγκλωβιστεί από τις μεγαθηριακές παραγωγές που ανέλαβε διαδοχικά («Blade Runner 2049», «Dune») και να επιστρέψει σε μια παραγωγή, αναφέρει, σαν το «Sicario», τότε μάλλον για καλό οι μυστηριώδεις συναντήσεις και τα υποσχετικά podcasts.

Θυμίζουμε ότι το «Dune» είναι προγραμματισμένο για τις 18 Δεκεμβρίου, αν και πιθανότατα θα πάρει την άγουσα για το 2021.