Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έχει ολοκληρώσει 45% του «Nightmare Alley» και ελπίζει σε νέα γυρίσματα από Σεπτέμβρη - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:04
2/7

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έχει ολοκληρώσει 45% του «Nightmare Alley» και ελπίζει σε νέα γυρίσματα από Σεπτέμβρη

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Έρικ Κόουν για το Indiewire, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης αναφέρθηκε στις προσαρμογές που χρειάζονται για να συνεχίσουν τα γυρίσματα του «Nighmare Alley» και του «Πινόκιο».

Από τον Πάνο Γκένα

Η πανδημία του κορονοϊού υποχρέωσε την κινηματογραφική βιομηχανία σε πολύμηνη παύση, γεγονός που αναδιαμόρφωσε ολοκληρωτικά τον προγραμματισμό των γυρισμάτων νέων παραγωγών και της κυκλοφορίας έτοιμων ταινιών. Μία από τις πιο αναμενόμενες της χρονιάς, το ριμέικ της ταινίας μυστηρίου «Nightmare Alley» από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με ένα all-star cast (Κέιτ Μπλάνσετ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρούνι Μάρα, Γουίλεμ Νταφό, Τόνι Κολέτ κ.α.), βρίσκεται κάπου στη μέση.

«Σταματήσαμε το γύρισμα μία εβδομάδα πριν μας υποχρεώσουν. Αντιδράσαμε πολύ γρήγορα, προτείναμε στο στούντιο [της Ντίσνεϊ] να σταματήσουμε πριν το ζητήσουν οι ίδιοι. Αυτό μας έσωσε. Απ' όσα ξέρω, κανείς από το συνετγείο και το καστ δεν μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Είχαμε φτάσει στο 45% των γυρισμάτων, στη μέση μίας σπουδαίας σκηνής. Πήγαμε για φαγητό, συζητήσαμε με το στούντιο και μετά επιστρέψαμε λέγοντας "Αφήσε όλοι τα εργαλεία σας και φύγετε"», δήλωσε ο ντελ Τόρο και ελπίζει να ξεκινήσει γυρίσματα από Σεπτέμβρη. «Ποιος ξέρει...», συμπληρώνει.

Παράλληλα ο ντελ Τόρο έχει ήδη συντάξει ένα πολυσέλιδο έγγραφο με οδηγίες ασφαλείας τόσο για τα γυρίσματα του «Nighmare Alley», όσο και για την παραγωγή του stop-motion κινουμένου σχεδίου «Πινόκιο». «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πρωτόκολλο για να δημιουργηθούν αποστάσεις ανάμεσα στις μακέτες της σκηνογραφίας [...] Υγεία και ασφάλεια είναι το πρώτο μας μέλημα», επισημαίνει ο ντελ Τόρο, ο οποίος στην διάρκεια της καραντίνας δούλεψε στο μοντάζ του «Nighmare» και στην ηχογράφηση των φωνών του «Πινόκιο» (διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Δεν είναι ψέμα! Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ είναι η φωνή του γρύλου στον «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο).

Το «Nighmare Alley» θα φέρει τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σε σινεφίλ, νουάρ μονοπάτια. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Στο NIGHTMARE ALLEY, ένας φιλόδοξος εργαζόμενος σε λούνα παρκ (Μπράντλεϊ Κούπερ) με ταλέντο στο να χειραγωγεί κόσμο με προσεκτικά διαλεγμένες λέξεις συναντά μία γυναίκα ψυχίατρο (Κέιτ Μπλάνσετ) που είναι πιο επικίνδυνη απ' αυτόν.

Μαζί με τους Μπλάνσετ και Κούπερ, το καστ συμπληρώνουν η Ρούνι Μάρα (άρα έχουμε ένα «Κάρολ» reunion!), ο Ρίτσαρντ Τζένκινς που κέρδισε εντυπώσεις και μία οσκαρική υποψηφιότητα στη «Μορφή του Νερού», ο Γουίλεμ Νταφό, η Τόνι Κολέτ και οι Μάικλ Σάνον, Ρον Πέρλμαν σε άλλη μία συνεργασία με τον ντελ Τόρο μετά το «The Shape of Water» και «Hellboy» αντίστοιχα.

Η Ρούνι Μάρα υποδύεται τη Μόλι, μία εργαζόμενη του λούνα παρκ, ο Γουίλεμ Νταφό τον Κλεμ, επικεφαλής του «καρναβαλικού» σόου, ο Ρον Πέρλμαν είναι ο Μπρούνο ο Δυνατός και ο Ρίτσαρντ Τζένκινς θα αναλάβει το ρόλο του βιομήχανου Έζρα Γκριντλ. Τη σεναριακή διασκευή, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ, ανέλαβε ο σκηνοθέτης μαζί με την πρώην μούσα (και πρώην σύζυγο) του ονειρικά φαντασιόπληκτου Γκάι Μάντιν, Κιμ Μόργκαν. 

Το «Nightmare Alley» αποτελεί ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1947, φιλμ νουαρ της FOX σε σκηνοθεσία Έντμουντ Γκούλντινγκ, σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Grand Hotel» (1932).