«Gemini Man»: Ο Γουίλ Σμιθ κυνηγά τον Γουίλ Σμιθ σε κλιπ από τη νέα ταινία του Ανγκ Λι - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:07
27/9

«Gemini Man»: Ο Γουίλ Σμιθ κυνηγά τον Γουίλ Σμιθ σε κλιπ από τη νέα ταινία του Ανγκ Λι

Ετοιμαστείτε για δυο Γουίλ Σμιθ με εμφανή διαφορά ηλικίας 25 χρόνων στις πρώτες εικόνες της φιλόδοξης περιπέτειας του Ανγκ Λι. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Ανγκ Λι φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του ό,τι έχει σχέση με συμβατικές δουλειές και προσπαθεί να πειραματιστεί με την κινηματογραφική εικόνα στα χρόνια καριέρας που του απομένουν. Παρά την δυσάρεστη εμπειρία που είχε με το «Billy Lynn’s Long Halftime Walk» που είχε ως σκοπό να βάλει τον θεατή σε μια διαφορετική διαδικασία παρακολούθησης, προωθώντας τεχνολογία που έδινε 120 frames ανά δευτερόλεπτο (έναντι των παραδοσιακών 24 που χρησιμοποιούνται σήμερα). Ακόμη όμως και με κλασική εικόνα, το φιλμ εκδιώχθηκε ουσιαστικά από τους κινηματογράφους και κυκλοφόρησε μόνο σε DVD, χωρίς πάλι να κάνει ιδιαίτερες πωλήσεις. 

Τώρα, ο Λι αναλαμβάνει ένα project που στο παρελθόν είχε θεωρηθεί πως ήταν μάλλον αδύνατο να γυριστεί, αλλά με την τωρινή τεχνολογία μοιάζει ευκολότερο. Το «Gemini Man» γυρνά σε διάφορα χολιγουντιανά στούντιο από το 1997, όταν και προτάθηκε για πρώτη φορά στην Disney, και αφορά την ιστορία ενός δολοφόνου που αναγκάζεται να έρθει σε μάχη με έναν νεαρό κλώνο του εαυτού του. Τι θυμίζει όλο αυτό; Φυσικά το «Looper» του Ράιαν Τζόνσον, με τη μόνη διαφορά πως στην πρόταση του «Gemini Man» αναφερόταν πως ο σκοπός ήταν να παίζει ο ίδιος ηθοποιός και τους δυο ρόλους (στο «Looper» οι ρόλοι μοιράστηκαν στους Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και Μπρους Γουίλις). 

Στο ταξίδι του «Gemini Man» στα στούντιο ώστε να πάρει το πράσινο φως της χρηματοδότησης, διάφοροι σκηνοθέτες συνδέθηκαν μαζί του. Αρχικά παρουσιάστηκε ως project για τον Τόνι Σκοτ, αργότερα για τον Κέρτις Χάνσον, ενώ αυτός που ασχολήθηκε περισσότερο μαζί του τα τελευταία χρόνια ήταν ο Τζο Κάρναχαν («The Grey», «The A-Team»), πλάι στον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ, κυκλοφορώντας μάλιστα και ένα βίντεο με το πως θα φαντάζονταν την ταινία, έχοντας στον νου του ως πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ. 

Τελικά, είκοσι χρόνια μετά τις πρώτες προσπάθειες, ο Ανγκ Λι φαίνεται να έτοιμος να σηκώσει το βάρος αυτής της ιδέας. Και έχει και A-list πρωταγωνιστές, αφού ο Γουίλ Σμιθ ανέλαβε τον βασικό ρόλο, πλαισιωμένος από τον Κλάιβ Όουεν, που πλέον κάνει όλο και πιο αραιές εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη. Το σενάριο γράφτηκε από τον Ντέιβιντ Μπένιοφ, που έχει εργαστεί στο «Game of Thrones», με τον Μπρουκχάιμερ να έχει διατηρήσει τα δικαιώματα και να τρέχει το όλο project ως παραγωγός. 

Στο τρέιλερ τα σύγχρονα ψηφιακά εφέ που μικραίνουν ηλικιακά τους ηθοποιούς φαίνεται πως δουλεύουν καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Γουίλ Σμιθ να μοιράζεται σκηνές με τον... νεαρό Γουίλ Σμιθ και το αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιστευτό. 

Δείτε παρακάτω ένα νέο clip από την ταινία, καθώς και το τρέιλερ που είχε ήδη κυκλοφορήσει. Το «Gemini Man» αναμένεται στους κινηματογράφους στις 10 Οκτωβρίου. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • «Gemini Man»: Ο Γουίλ Σμιθ κυνηγά τον Γουίλ Σμιθ σε κλιπ από τη νέα ταινία του Ανγκ Λι
  • «Gemini Man»: Ο Γουίλ Σμιθ κυνηγά τον Γουίλ Σμιθ σε κλιπ από τη νέα ταινία του Ανγκ Λι