Τρέιλερ «Free Guy»: Είμαστε όλοι παγιδευμένοι σαν τον Ράιαν Ρέινολντς; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:50
6/10

Τρέιλερ «Free Guy»: Είμαστε όλοι παγιδευμένοι σαν τον Ράιαν Ρέινολντς;

Το δικό του «Matrix» ζει ο κύριος «Deadpool», υποδυόμενος έναν χαρακτήρα που αντιλαμβάνεται πως είναι απλά ένας κομπάρσος σε video game. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Ράιαν Ρέινολντς υποδύεται έναν συνηθισμένο ταμία σε τράπεζα και ζει μια ήσυχη ζωή μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει πως δεν είναι πραγματικός, αλλά χαρακτήρας ενός video game που μάλιστα πρόκειται να ολοκληρωθεί και να είναι πλέον offline. Η όλη περίπτωσή του θυμίζει αρκετά την παγίδα στην οποία έπεσε ο Γουίλ Φέρελ στο «Stranger than Fiction» το 2006, όταν αντιλήφθηκε ότι είναι ήρωας ενός μυθιστορήματος και μάλιστα επρόκειτο να πεθάνει σύντομα. 

Τα υπαρξιακά ερωτήματα εκείνης της ταινίας εδώ μάλλον πηγαίνουν περίπατο προς έναν καθαρά action και περισσότερο κωμικό ρυθμό, με την σκηνοθεσία του Σον Λέβι, ο οποίος πέρα από το παρελθόν του στην κωμωδία («Pink Panther», «Μια Νύχτα στο Μουσείο»), είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν πολύ τα τελευταία χρόνια ως συμπαραγωγός και συνδημιουργός του «Stranger Things».

Για το «Free Guy» έχει μιλήσει ήδη με πολύ ενθουσιασμό στο παρελθόν ο Ρέινολντς («δεν έχω δεθεί περισσότερο με οτιδήποτε άλλο μετά το Deadpool»), ενώ το υπόλοιπο βασικό καστ της ταινίας είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον με τις συμμετοχές της Τζόντι Κόμερ («Killing Eve»), του Τζόι Κίρι («Stranger Things»), του Τσάνινγκ Τέιτουμ και του σκηνοθέτη Τάικα Γουαϊτίτι («Jojo Rabbit») που θα χαρίσει και εδώ λίγη από την τρέλα του. 

Η ταινία είναι από τις ελάχιστες που προέρχονται από στούντιο και διατηρούν ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα στο 2020 (11 Δεκεμβρίου), μετά τη μαζική μετακόμιση όλων των μεγάλων τίτλων για τα μέσα του 2021 και έπειτα. Όλα αυτά αλλάζουν βέβαια, αν και η υπόθεσή της μπορεί κάπως να συνδυαστεί με όσα ζούμε. 

Δείτε το τρέιλερ: