Τέσσερα βραβεία Όσκαρ θα δοθούν φέτος κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:41
12/2

Τέσσερα βραβεία Όσκαρ θα δοθούν φέτος κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων

Σπάζοντας μια μεγάλη παράδοση, η Ακαδημία αποκάλυψε τις 4 βραβεύσεις που δε θα δούμε live, μετά από πιέσεις για μείωση του τηλεοπτικού χρόνου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τον περασμένο Αύγουστο, μετά από πολλές πιέσεις από το ABC που έβλεπε τα νούμερα τηλεθέασης του χρυσοπληρωμένου show να κατρακυλούν, η το συμβούλιο της Ακαδημίας ανακοίνωσε μια σειρά από τομές που πρότεινε, ώστε η απονομή των Όσκαρ να γίνει πάλι ένα ελκυστικό τηλεοπτικό προϊόν. Το νέο εκείνης της ημέρας ήταν το κατάπτυστο (όπως αποδείχθηκε) Όσκαρ Δημοφιλούς Ταινίας, που λίγο καιρό μετά αποσύρθηκε κακήν κακώς. 

Υπήρχαν όμως και άλλες προτάσεις με τις οποίες οι δημοσιογράφοι δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου. Μια από αυτές ήταν να μη μεταδίδονται live όλα τα βραβεία, άλλα κάποια από αυτά να δίνονται κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων ώστε να μειωθεί ο συνολικός χρόνος του show και να μη ξεπερνά στο τέλος τις τρεις ώρες. Αυτό θα συμβεί τελικά για τέσσερις κατηγορίες: Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερο Μοντάζ, Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους (live action) και Καλύτερο Μακιγιάζ.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Τζον Μπέιλι, ενημέσωσε επίσημα όλα τα μέλη τονίζοντας πως «η Ακαδημία εξακολουθεί να τιμά τους νικητές και των 24 κατηγοριών. καθώς οι λόγοι των νικητών θα μεταδοθούν αργότερα» προσπαθώντας να προλάβει αντιδράσεις πολλών που μιλούν για υποβιβασμό αυτών των κατηγοριών - που εδώ που τα λέμε δεν είναι οι λιγότερο δημοφιλείς της βραδιάς. 

Ο Μπέιλι τόνισε επίσης πως θα υπάρχει και live streaming από τις επίσημες σελίδες της Ακαδημίας, όπου θα μπορεί κάποιος να δει ζωντανά αυτές τις 4 βραβεύσεις. Επίσης, συμπλήρωσε πως από τις 17 επαγγελματικές ενώσεις που βρίσκονται εντός της Ακαδημίας, 6 από αυτές προσφέρθηκαν εθελοντικά να βγάλουν τις δικές τους κατηγορίες έξω από το τηλεοπτικό show και ο σκοπός είναι κάθε χρόνο να ανανεώνεται η τετράδα των κατηγοριών που μένουν εκτός.