Ο Ντέιβιντ Φίντσερ και το Netflix μας ξαναφέρνουν στην «Chinatown» με σειρά-πρίκουελ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:30
19/11

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ και το Netflix μας ξαναφέρνουν στην «Chinatown» με σειρά-πρίκουελ

Ο Φίντσερ, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο της ταινίας Ρόμπερτ Τάουνι, θα επιμεληθούν τις περιπέτειες του νεαρού Τζέικς Γκίτις στη γνωριμία του με το διεφθαρμένο Λος Άντζελες.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ένα από τα καλύτερα σενάρια που γράφτηκαν ποτέ,  ευτύχησε να καταλήξει σε εξαιρετικό σκηνοθέτη (Ρόμαν Πολάνσκι) και έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον εξελίχθηκε σε ένα instant classic του αμερικανικού σινεμά. Ο σεναριογράφος της ταινίας, Ρόμπερτ Τάουνι, δεν ξέχασε ποτέ τον βασικό του ήρωα, τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τζέικ Γκίτις, που μπλέκει σε μια δαιδαλώδη πλοκή ύστερα από την ανάθεση μιας υπόθεσης μοιχείας που έμοιαζε συνηθισμένη, και δημιούργησε πάνω σε αυτόν ένα δεύτερο φιλμ, το «Two Jakes» του 1990,με σκηνοθέτη τον Νίκολσον.

Το «Two Jakes» ήταν μια καλύτερη περίπτωση σίκουελ σε σπουδαίο πρώτο φιλμ, όμως το κοινό του γύρισε την πλάτη, την ίδια ώρα που με τα χρόνια ο μύθος του «Chinatown» εξακολουθεί να μεγαλώνει. Και ο Τάουνι, στα 85 του πια ετοιμάζεται για άλλη μια επίσκεψη έχοντας μια πολύ σημαντική βοήθεια. Συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Φίντσερ έγραψε μαζί του ένα σύνολο επεισοδίων με θέμα τα πρώτα χρόνια στη δουλειά του Γκίτις, με υποθέσεις γύρω από το Λος Άντζελες που τον πρωτογνωρίζουν στο κύμα διαφθοράς της πόλης. 

Η ατιτλοφόρητη ακόμη σειρά θα ετοιμαστεί για λογαριασμό του Netflix, οι Φίντσερ και Τάουνι θα είναι παράλληλα και εκτελεστικοί παραγωγοί, ενώ το δίκτυο ζητά ήδη τη συνδρομή του Φίντσερ και στη σκηνοθεσία, τουλάχιστον για τον πιλότο. 

Με την παραγωγή αυτή ο Φίντσερ συνεχίζει την πετυχημένη συνεργασία του με την πλατφόρμα μετά τα «House of Cards»,  «Mindhunter» και «Love, Death & Robots».