Ο σκηνοθέτης του «It» θα οδηγήσει τον «Flash» στην πρώτη του ταινία - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:04
3/7

Ο σκηνοθέτης του «It» θα οδηγήσει τον «Flash» στην πρώτη του ταινία

Μετά την κυκλοφορία του «It: Chapter 2» τον Σεπτέμβριο, ο Άντι Μουσκιέτι θα μπει στον κόσμο της DC, αναλαμβάνοντας την ταινία του «Flash» που φτιάχνεται και ξαναφτιάχνεται εδώ και δύο χρόνια. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Έζρα Μίλερ έχει μπει εδώ και λίγα χρόνια στο σύμπαν των ταινιών της DC, έχοντας μεγαλύτερη συμμετοχή ως τώρα στο «Justice League», περιμένοντας τη στιγμή που θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία που θα αφορά αποκλειστικά τον ήρωά του, Flash. Η ταινία αυτή συζητιέται επίσημα τουλάχιστον εδώ και μια διετία, με προσλήψεις και αποχωρήσεις σκηνοθετών που οδήγησαν τελικά το στούντιο στο να δώσει τα κλειδιά του project στους Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν («Spider-Man: Homecoming», «Game Night») για να παραδώσει μια ιστορία χωρίς τους συνήθεις «σκοτεινούς» τόνους της DC.

Αυτή την ελαφριά διάθεση φαίνεται να προκρίνει και η Warner, που μετά το «Aquaman» και το «Shazam», παίρνει αποστάσεις από τη σοβαροφάνεια του παρελθόντος. Κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνο τον Μίλερ, που θέλει κάτι πιο σκοτεινό για τον «Flash» με αποτέλεσμα οι 2 πλευρές να βρίσκονται σε μόνιμες διαπραγματεύσεις για το ύφος της ταινίας. Όλο αυτό οδήγησε σε νέα αποχώρηση, καθώς οι Ντέιλι και Γκόλντσταϊν έμειναν εκτός, με το στούντιο να δίνει την ευκαιρία στον Μίλερ να γράψει το δικό του σενάριο για την ταινία. 

Ο Μίλερ το έγραψε αλλά απορρίφθηκε και αυτό (αν μετράμε καλά είναι το τέταρτο, λαμβάνοντας υπ' όψιν μόνο τα επίσημα!) κάτι που οδήγησε το στούντιο σε δραστικές αποφάσεις. Νέο σενάριο, αυτή τη φορά από την Κριστίνα Χόντσον που συνεργάστηκε πρόσφατα με Warner και DC γράφοντας το επερχόμενο «Birds of Prey» με τη Μάργκο Ρόμπι, αλλά και νέος σκηνοθέτης με τον Άντι Μουσκιέτι μετά τα αμέτρητα κέρδη που έδωσε στο στούντιο με το «It» και τα οποία αναμένεται να προσθέσει τώρα με το «It: Chapter 2», να μπαίνει δυναμικά στον χώρο των κόμικς. 

H Warner ουσιαστικά επενδύει στην ίδια λογική με αυτή που σχεδίασε το «Aquaman», βάζοντας έναν σκηνοθέτη ταινιών τρόμου (όπως ο Τζέιμς Γουάν σε εκείνο) να αναλαμβάνει μια υπερηρωική ταινία. Τώρα αν τελικά θα είναι κάτι ελαφρύ ή σκοτεινό θα το δούμε όταν κάποια στιγμή ξεκινήσουν επιτέλους γυρίσματα.