DontSpoilTheEndgame: Τα αδέρφια Ρούσο ζητούν να μη δείτε το υλικό που διέρρευσε - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:53
17/4

DontSpoilTheEndgame: Τα αδέρφια Ρούσο ζητούν να μη δείτε το υλικό που διέρρευσε

Μπορεί να ετοιμάζονται για την «Τελευταία Πράξη» τους, αλλά μία πεντάλεπτη διαρροή υλικού έχει αναστατώσει πρώιμα τους «Εκδικητές».

Από τον Πάνο Γκένα

Οι «Εκδικητές» επιστρέφουν την επόμενη εβδομάδα για την επική (182 λεπτών) «Τελευταία Πράξη» τους, αλλά μία online διαρροή πέντε λεπτών φαίνεται πως είναι μεγαλύτερος εχθρός από τον Thanos. Σύμφωνα με το CNBC, μία παράνομη καταγραφή υλικού της ταινίας διάρκειας πέντε λεπτών κυκλοφορεί από χθες στο διαδίκτυο μέσα από κλιπ, φωτογραφίες, tweets και GIFs. Και μπορεί τα παραπάνω να μην κοστίσουν στην εμπορική επέλαση της ταινίας, αλλά οι δημιουργοί - δικαιολογημένα - κάνουν λόγο για σημαντικά spoilers που καταστρέφουν την εμπειρία της ταινίας.

Στην ψηφιακή εποχή που έχει εθίσει στην «εδώ και τώρα» κατανάλωση, με τα spoilers να σε βρίσκουν ακόμα κι αν δεν τα αναζητάς, οι σκηνοθέτες της ταινίας Άντονι και Τζο Ροούσο δημοσίευσαν ένα γράμμα που ζητούν από τους θεατές να μην αποκαλύψουν τα μυστικά του EndGame. Είναι πολύ πιθανό η επιστολή να γράφτηκε πριν από τη διαρροή, αφού είχαν γράψει ένα αντίστοιχο πέρσι πριν την κυκλοφορία του «Πολέμου της Αιωνιότητας», αλλά δημοσιεύτηκε την κατάλληλη στιγμή.

«Αυτό είναι. Αυτό είναι το τέλος. Το τέλος ενός πρωτοφανούς αφηγηματικού μωσαϊκού που διαπερνά 11 χρόνια και 11 franchises.

[...]  Θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι δυο μας, μαζί με όλους τους συντελεστές του Endgame, εργαστήκαμε ακούραστα τα τελευταία τρία χρόνια με μοναδικό σκοπό να παραδώσουμε ένα συναρπαστικό και συναισθηματικά δυνατό φινάλε στο Infinity Saga.

Επειδή πολλοί από εσάς έχουν επενδύσει τον χρόνο, την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις ιστορίες, θα σας ζητήσουμε άλλη μία φορά τη βοήθειά σας.

Όταν δείτε το Endgame τις επόμενες εβδομάδες, παρακαλούμε μην κάνετε spoiler στους άλλους, όπως δεν θα θέλατε να το κάνουν σε εσάς», γράφουν οι Ρούσο που ολοκληρώνουν την επιστολή με την υπενθύμιση πως «Ο Thanos ακόμη απαιτεί τη σιωπή σας».

Από το «Iron Man» του 2008 μέχρι και το πιο πρόσφατο «Captain Marvel», η Marvel κατάφερε μεθοδικά να γίνει συνώνυμο μιας δεκαετίας μπλοκμπάστερ που έγραψε τη δική της ιστορία μέσα από 20 ταινίες. Πριν μερικούς μήνες, «Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» συνόψισε ιδανικά τον «αιώνιο πόλεμο» μεταξύ των μπλοκμπάστερ στην εμπορική μάχη του box office και ξεπέρασε το φράγμα των 2 δισ. δολαρίων φτάνοντας την τέταρτη θέση στη λίστα των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών μετά τα «Avatar», «Τιτανικός» και «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».

Την επόμενη εβδομάδα (η ταινία κυκλοφορεί την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood) η «Τελευταία Πράξη» αναμένεται να ισοπεδώσει τα ταμεία. Δείτε το νέο τρέιλερ που ενώνει το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (με αναφορά ακόμα και στο «Incredible Hulk») και στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα recap (ή να έχετε συγκεντρωμένες) όλες τις ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel ρίξτε μία ματιά στη λίστα που ακολουθεί.

Marvel Cinematic Universe

ΦΑΣΗ Ι
«Iron Man» (2008) του Τζο Φαβρό
«Ο Απίθανος Hulk» (2008) του Λούις Λετεριέ
«Iron Man 2» (2010) του Τζο Φαβρό
«Thor» (2011) του Κένεθ Μπράνα
«Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America» (2011) του Τζο Τζόνστον
«Οι Εκδικητές» (2012) του Τζος Γουίντον

ΦΑΣΗ ΙΙ
«Iron Man 3» (2013) του Σεΐν Μπλακ
«Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (2013) του Άλαν Τέιλορ
«Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» (2014) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Οι Φύλακες του Γαλαξία» (2014) του Τζέιμς Γκαν
«Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» (2015) του Τζος Γουίντον
«Ant-Man» (2015) του Πέιτον Ριντ

ΦΑΣΗ ΙΙΙ
«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» (2016) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Doctor Strange» (2016) του Σκοτ Ντέρικσον
«Φύλακες του Γαλαξία 2» (2017) του Τζέιμς Γκαν
«Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του» (2017) του Τζον Γουότς
«Thor: Ragnarok» (2017) του Τάικα Γουαϊτίτι
«Black Panther» (2018) του Ράιαν Κούγκλερ
«Avengers: Infinity War» (2018) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Ant-Man and the Wasp» (2018) του Πέιτον Ριντ
«Captain Marvel» (Μάρτιος 2019) των Άννα Μποντεν & Ράιαν Φλεκ
«Avengers: Endgame» (Απρίλιος 2019) των Άντονι & Τζο Ρούσο

ΦΑΣΗ ΙV
«Spider-Man: Far From Home» (Ιούλιος 2019) του Τζον Γουότς