Τα βραβεία EMMY προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και ετοιμάζουν virtual τελετή τον Σεπτέμβριο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:42
30/7

Τα βραβεία EMMY προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και ετοιμάζουν virtual τελετή τον Σεπτέμβριο

Οι παραγωγοί των τηλεοπτικών βραβείων της χρονιάς ενημέρωσαν τους υποψήφιους πως ενδέχεται να μπουν στα σπίτια τους καθώς με τα τωρινά δεδομένα είναι αδύνατη η διεξαγωγή μιας παραδοσιακής τελετής. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ήταν μάλλον αναμενόμενο, αλλά τώρα είναι και επίσημο. Τα βραβεία EMMY του 2020 θα παρουσιαστούν στο κοινό μέσω μιας virtual τελετής, κάτι που επικυρώθηκε μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Οι υποψήφιοι για τα φετινά βραβεία έλαβαν ένα γράμμα, που συνυπογράφει και ο παρουσιαστής και συμπαραγωγός Τζίμι Κίμελ, και τους ενημερώνει πως η φετινή τελετή δεν θα ακολουθήσει τον παραδοσιακό τρόπο και θα γίνει virtual, ζητώντας από αυτούς τη συμμετοχή τους από το σπίτι ή από όπου αλλού βρίσκονται εκείνη την περίοδο.

«Όπως θα έχετε μαντέψει, δε θα σας ζητήσουμε να έρθετε φέτος στο Microsoft Theatre στο Λος Αντζελες στις 20 Σεπτεμβρίου. Φέτος θα οργανώσουμε και πάλι τη μεγαλύτερη βραδιά της τηλεοπτικής βιομηχανίας όμως αυτή τη φορά θα έρθουμε εμείς σε σας» ξεκινά το γράμμα εξηγώντας πως η παραγωγή ήδη βρίσκεται σε επαφή με τεχνικούς, παραγωγούς και συγγραφείς που δουλεύουν υπό την επίβλεψη του Κιμελ με σκοπό να βγάλουν αυτό το event ειδικών συνθηκών ζητώντας ουσιαστικά άδεια για να φιλμάρουν όσους θέλουν να λάβουν συμμετοχή στο σπίτι τους, ακόμη και με τους αγαπημένους τους αν προτιμούν. 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο άγχος της εμφάνισης που δεδομένα μπορεί να έχουν κάποιοι, με τους παραγωγούς να εξηγούν πως «θα χρησιμοποιήσουν την καλύτερη δυνατή τεχνολογία σε κάμερες και φωτισμό με σκοπό την προστασία της εικόνας των διαγωνιζομένων». Το γράμμα καταλήγει πως σύντομα θα δοθούν πολύ περισσότερες πληροφορίες σε όσους είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν. σε ένα ενδιαφέρον πείραμα που είναι σίγουρο ότι θα παρακολουθήσουν οι παραγωγοί των βραβείων των επόμενων μηνών (Χρυσές Σφαίρες, Όσκαρ) που εξακολουθούν να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους αυτό το εναλλακτικό σχέδιο αν και το 2021 δεν είμαστε ακόμη ασφαλείες για τέτοια events.