Τρέιλερ «Yesterday»: Ο Ντάνι Μπόιλ φτιάχνει έναν κόσμο όπου κανείς δε θυμάται τους Beatles - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:18
13/2

Τρέιλερ «Yesterday»: Ο Ντάνι Μπόιλ φτιάχνει έναν κόσμο όπου κανείς δε θυμάται τους Beatles

Η πρόωρη αποχώρηση του Μπόιλ από τις υποχρεώσεις του «Bond 25», του έδωσε την ευκαιρία να ολοκληρώσει μια μουσική κωμωδία πλημμυρισμένη με τους ήχους των Beatles. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Κάθε συμπαραγωγή της βρετανικής Working Title με την Universal (στην οποία ανήκει) είναι συνήθως ευπρόσδεκτη αν δει κανείς τον κατάλογο τους από το 2000 και έπειτα, όταν και άρχισαν να συμπορεύονται. Το ίδιο ευπρόσδεκτα είναι και τα νέα για την επόμενη κοινή δουλειά τους, μια κωμωδία που βασίζεται σε σενάριο του βετεράνου Ρίτσαρντ Κέρτις. 

Ο Κέρτις, γνωστός για μερικά από τα καλύτερα σενάρια στον χώρο της βρετανικής κωμωδίας από τα 90ς και μετά, όπως το «Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία», το «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και το «Love Actually», είχε ετοιμάσει μια ιστορία που σχετίζεται με τη μουσική (όπως είχε κάνει και με το «Boat that Rocked» του 2009) και ακόμη πιο συγκεκριμένα με τους Beatles. Αργότερα έγινε γνωστό πως ο Ντάνι Μπόιλ θα σκηνοθετούσε την ταινία πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα του 007, όμως η πρόωρη αποχώρησή του από την ταινία του βρετανού πράκτορα λειτούργησε ευεργετικά υπέρ αυτής της ταινίας 

Το «Yesterday» λοιπόν, όπως είναι τελικά ο τίτλος της ταινίας, βασίζεται σε ένα gimmicκ όπου μετά από ένα γενικό black out σε όλο τον κόσμο, ένας νεαρός και άσημος μουσικός διαπιστώνει κάτι απίστευτο: πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει καταγεγραμμένο το όνομα των Beatles και ο ίδιος πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στη Γη που θυμάται την ύπαρξή τους! Ο ίδιος εκμετελλεύεται αυτή τη μαγική συγκυρία και αποφασίζει να κάνει καριέρα με τα τραγούδια τους, γίνεται άμεσα το νέο παιδί-θαύμα της μουσικής βιομηχανίας,  τον καλεί μαζί του και ο Εντ Σίραν (που υποδύεται τον εαυτό του) για να κάνουν συναυλίες.

Το φιλμ του Ντάνι Μπόιλ θα είναι ξεκάθαρα κωμικό και θα είναι η πρώτη του επαφή με καθαρή κωμωδία μετά το «A Life Less Ordinary» του 1997. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Χίμες Πατέλ (γνωστός στη Βρετανία από τη σειρά «Eastenders») και μαζί του παίζουν η Κέιτ ΜακΚίνον («Ghostbusters», «The Spy Who Dumped Me») και η Λίλι Τζέιμς («Baby Driver», «Mamma Mia: Hero We Go Again»).

Δείτε το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες. Η ταινία θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο το προσεχές καλοκαίρι.