12:18
17/4

Πριν τον 007, o Εντ Σίραν! Ο Ντάνι Μπόιλ ετοιμάζει μουσική κωμωδία

Σε σενάριο του βετεράνου Ρίτσαρντ Κέρτις και συμπαραγωγή των Working Title και Universal, το φιλμ θα έχει θέμα τη μουσική και ήδη έχουμε μάθει τις πρώτες πληροφορίες γι΄αυτό.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Κάθε συμπαραγωγή της βρετανικής Working Title με την Universal (στην οποία ανήκει) είναι συνήθως ευπρόσδεκτη αν δει κανείς τον κατάλογο τους από το 2000 και έπειτα, όταν και άρχισαν να συμπορεύονται. Το ίδιο ευπρόσδεκτα είναι και τα νέα για την επόμενη κοινή δουλειά τους, μια ατιτλοφόρητη ακόμη κωμωδία που βασίζεται σε σενάριο του βετεράνου Ρίτσαρντ Κέρτις. 

Ο Κέρτις, γνωστός για μερικά από τα καλύτερα σενάρια στον χώρο της βρετανικής κωμωδίας από τα 90ς και μετά, όπως το «Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία», το «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και το «Love Actually», έχει ετοιμάσει μια ιστορία που σχετίζεται με τη μουσική (όπως είχε κάνει και με το «Boat that Rocked» του 2009) και ακόμη πιο συγκεκριμένα με τους Beatles, καθώς πηγές της παραγωγής μιλούν για μια ιστορία όπου ένας άντρας ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι είναι ο μόνος στον κόσμο που γνωρίζει τα τραγούδια του μεγάλου συγκροτήματος.

Το φιλμ θα σκηνοθετηθεί από τον Ντάνι Μπόιλ, στην πρώτη του επαφή με καθαρή κωμωδία μετά το «A Life Less Ordinary» του 1997, ενώ στον ρόλο του άντρα φαίνεται να υπέρχει συμφωνία με τον Εντ Σίραν, που πιθανά να υπογράψει και κάποιες διασκευές των Beatles. Μαζί του παίζουν η Κέιτ ΜακΚίνον που εξακολουθεί να έχει ένα εντυπωσιακό σερί εμφανίσεων στο «Saturday Night Live» που την έχουν μετατρέψει σε ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στο χώρο της κωμωδίας, αλλά και οι Λίλι Τζέιμς («Baby Driver») και Χιμές Πατέλ («Eastenders»)

Ο Μπόιλ θα σκηνοθετήσει την ταινία μέσα στη χρονιά, πριν ασχοληθεί ολοκληρωτικά με τα γυρίσματα του 25ου φιλμ του Τζέιμς Μποντ, το οποίο έχει αναλάβει, οπότε σύντομα θα μάθουμε ακόμη περισσότερα για την ταινία, όπως τίτλο και πλοκή. Η ταίνια πήρε ήδη ημερομηνία κυκλοφορίας από τη Universal (13 Σεπτεμβρίου 2019), δύο περίπου μήνες πριν την ταινία του Μποντ. Θυμίζουμε πως αυτό τον καιρό, ο Μπόιλ ολοκληρώνει το «Trust», τη σειρά 10 επεισοδίων με θέμα την απαγωγή του εγγονου του Τζον Πολ Γκέτι, κάτι με το οποίο ασχολήθηκε πρόσφατα και ο Ρίντλεϊ Σκοτ στο «All the Money in the World».