12:18
31/8

Τέλος ο 007, ώρα για τους Beatles! Ο Ντάνι Μπόιλ ετοιμάζει μιούζικαλ

Απαλλαγμένος πλέον από τις υποχρεώσεις του «Bond 25», ο Ντάνι Μπόιλ μπαίνει με τα μούτρα στο post-production του πρώτου του μιούζικαλ, το οποίο σχετίζεται με τη μουσική των Beatles. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Κάθε συμπαραγωγή της βρετανικής Working Title με την Universal (στην οποία ανήκει) είναι συνήθως ευπρόσδεκτη αν δει κανείς τον κατάλογο τους από το 2000 και έπειτα, όταν και άρχισαν να συμπορεύονται. Το ίδιο ευπρόσδεκτα είναι και τα νέα για την επόμενη κοινή δουλειά τους, μια ατιτλοφόρητη ακόμη κωμωδία που βασίζεται σε σενάριο του βετεράνου Ρίτσαρντ Κέρτις. 

Ο Κέρτις, γνωστός για μερικά από τα καλύτερα σενάρια στον χώρο της βρετανικής κωμωδίας από τα 90ς και μετά, όπως το «Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία», το «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και το «Love Actually», έχει ετοιμάσει μια ιστορία που σχετίζεται με τη μουσική (όπως είχε κάνει και με το «Boat that Rocked» του 2009) και ακόμη πιο συγκεκριμένα με τους Beatles. Πριν από μήνες έγινε γνωστό πως ο Ντάνι Μπόιλ, που είχε ήδη ανακοινωθεί πως θα αναλάμβανε τον καινούριο Μποντ, θα σκηνοθετούσε την ταινία πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα του διάσημου πράκτορα. Κάτι που όντως έγινε.

Στην ταινία συμμετέχει ο Εντ Σιραν ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του έδωσε αρκετές λεπτομέρειες για το σενάριο. Σύμφωνα μ' αυτό, ένας νεαρός διαπιστώνει ξαφνικά πως κανείς στον κόσμο δεν θυμάται ή δεν γνωρίζει τους Beatles. Ο ίδιος εκμετελλεύεται αυτή τη μαγική συγκυρία και αποφασίζει να κάνει καριέρα με τα τραγούδια τους με αποτέλεσμα την άμεση επιτυχία. Εκεί μπαίνει ο Εντ Σίραν που τον προσλαμβάνει για να κάνουν μαζί συναυλίες, όμως η επιτυχία του πρωταγωνιστή είναι ακόμη μεγαλύτερη και γρήγορα τον ξεπερνά. 

Το φιλμ του Ντάνι Μπόιλ θα είναι ξεκάθαρα κωμικό και θα είναι η πρώτη του επαφή με καθαρή κωμωδία μετά το «A Life Less Ordinary» του 1997. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Χίμες Πατέλ (γνωστός στη Βρετανία από τη σειρά «Eastenders») και μαζί του παίζουν η Κέιτ ΜακΚίνον που εξακολουθεί να έχει ένα εντυπωσιακό σερί εμφανίσεων στο «Saturday Night Live» που την έχουν μετατρέψει σε ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στο χώρο της κωμωδίας, αλλά και η Λίλι Τζέιμς («Baby Driver», «Mamma Mia: Hero We Go Again») που επίσης χτίζει το δικό της εντυπωσιακό σερί συμμετοχών τα 2 τελευταία χρόνια.  

Η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του post production, ενώ έχει πάρει ημερομηνία κυκλοφορίας τον Σεπτέμβριο του 2019. Σύντομα θα έχουμε αρχικά τον επίσημο τίτλο, καθώς και τις πρώτες εικόνες. Θυμίζουμε πως πρόσφατα, ο Μπόιλ ολοκλήρωσε το «Trust», τη σειρά 10 επεισοδίων με θέμα την απαγωγή του εγγονου του Τζον Πολ Γκέτι, κάτι με το οποίο ασχολήθηκε πρόσφατα και ο Ρίντλεϊ Σκοτ στο «All the Money in the World».