Ματ Ντέιμον και Τζέιμς Μάνγκολντ επανενώνονται για οσκαρικά φιλόδοξο αστυνομικό δράμα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:14
23/1

Ματ Ντέιμον και Τζέιμς Μάνγκολντ επανενώνονται για οσκαρικά φιλόδοξο αστυνομικό δράμα

Μετά το «Κόντρα σε Όλα», που μάρσαρε επιταχυνόμενα πέρα από κάθε προσδοκία, το δίδυμο καλοβλέπει την μεταφορά στο σινεμά του best seller του Ντον Γουίνσλοου, «The Force».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πάντα είναι πρόσφορη εποχή για ένα καλό αστυνομικό δράμα.Το ξέρουμε εμείς, το ξέρει o Τζέιμς Μάνγκολντ, το ξέρει κι η 20th Century Studios, που έχει αρχίσει να αναπτύσσει το σχέδιο της μεταφοράς του μοσχοπουλημένου βιβλίου του Ντον Γουίνσλοου, «The Force».

Πρόκειται για την ιστορία ενός υψηλά ιστάμενου αξιωματικού της αστυνομίας, που ηγείται μιας ειδικής ομάδας ακόμα ειδικότερων αποστολών απέναντι στο έγκλημα. Ωστόσο οι φασαρίες ξεκινούν από το γεγονός της...κάμψης του νόμου στα όρια του καθήκοντος και της διαφθοράς που αρχίζει να υπερχειλίζει στις δραστηριότητές του. Συμμορίες ναρκωτικών στο Χάρλεμ, Μαφία, η Δημοτική Αρχή και η δύσμοιρη ψυχή του στο κέντρο μιας μεφιστοφελικής ανταλλαγής, διαπλέκονται σ' ένα δράμα που μοιάζει να περιέχει τις περιπλοκές, τα διλήμματα και τις γκρίζες ζώνες μιας καλής αστυνομικής ιστορίας.

Ο Ντέιμον, για κάποιους από εμάς που τον έχουμε δυσθεώρητα ψηλά στη λίστα με τους less is more ηθοποιούς αμερικάνικης πλαστικότητας κι ευλυγισίας, είναι τέλεια επιλογή και ίσως, επί τέλους, αν τα 8.000 πράγματα που μπορούν να πάνε λάθος σε μια παραγωγή πάνε καλά, να έχουμε και βραβευτικές αναγνωρίσεις. Για την ώρα το πρώτο draft του σεναρίου το ανέλαβε ο ειδήμων Ντέιβιντ Μάμετ, όμως ακούγεται πως ο Μάνγκολντ πήρε τον σεναρίστα του «Λόγκαν» από κοντά (τον Σκοτ Φρανκ) για εκ νέου επεξεργασία.

Να θυμίσουμε πως αυτή την περίοδο ο Μάνγκολντ εμπλέκεται και σε ένα ακόμα πλάνο υψηλού προφίλ, το biopic για τον Ντίλαν και την περίοδο που το γύρισε στον ηλεκτρισμό, με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ. Ο Ντέιμον από την πλευρά του ολοκληρωσε ήδη το «Stillwater», υπό την καθοδήγηση του Τομ ΜακΚάρθι και ξεκινά γυρίσματα για το «Last Duel» του Ρίντλεϊ Σκοτ, διπλα στον Μπεν Άφλεκ, τον Άνταμ Ντράιβερ και την Τζόντι Κάμερ.

Το νέο ήταν μια αποκλειστικότητα του Deadline.