Από το Netflix στην Apple: Ο Αλφόνσο Κουαρόν αλλάζει στρατόπεδο στον πόλεμο του streaming - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:41
11/10

Από το Netflix στην Apple: Ο Αλφόνσο Κουαρόν αλλάζει στρατόπεδο στον πόλεμο του streaming

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε πολυετή συμφωνία με τον γνωστό Μεξικανό δημιουργό που περιλαμβάνει δημιουργία και ανάπτυξη αποκλειστικού τηλεοπτικού προϊόντος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Σε εποχές που ο πόλεμος των streaming υπηρεσιών ήδη μαίνεται με λάφυρο την πρόσεγγιση εκατομμυρίων συνδρομητών που θα βάλουν μια τουλάχιστον πλατφόρμα στην καθημερινότητά τους, οι εταιρίες που βρίσκονται πίσω από αυτές ξοδεύουν μαγάλα ποσά για να βάλουν στο οπλοστάσιό τους γνωστούς κινηματογραφικούς δημιουργούς, ευελπιστώντας σε ελκυσιτικά προϊόντα. Τις υπερβολικές, σε ποσότητα, παραγωγές του Netflix θα διαδεχτούν πια οι «γίγαντες» Disney, Apple και Warner που μαζεύουν franchises και δημιουργούς για να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Η Apple, που ξεκινά το TV+ στις ΗΠΑ την 1η Νοεμβρίου, έχει ήδη πλάι της τους Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζέι Τζέι Έιμπραμς, Ντέιμιεν Σαζέλ, Τζένιφερ Άνιστον, Ρις Γουίδερσπουν και Όπρα Γουίνφρεϊ σε συμφωνίες για συγκεκριμένες σειρές μέχρι και (γενικώς και αορίστως) ανάπτυξη περιεχομένου που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Στο τελευταίο σκέλος προστίθεται πλέον και ο Αλφόνσο Κουαρόν, για τις υπηρεσίες του οποίου κονταροχτυπήθηκαν όλες οι πλατφόρμες σύμφωνα με το Hollywood Reporter, με την Apple να επικρατεί.

Η συμφωνία των 2 πλευρών περιγράφεται ως «πολυετής» και ο Κουαρόν προτίθεται να δημιουργήσει και να αναπτύξει νέα τηλεοπτικά projects που θα αποτελούν αποκλειστικό περιεχόμενο του Apple TV+. Θυμίζουμε πως ο Κουαρόν έβαλε πέρυσι για τα καλά το Netflix στην οσκαρική μάχη με το «Roma», με τον ίδιο να φεύγει από την απονομή με 3 χρυσά αγαλματίδια (Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία).