Η «Συνομιλία» του Κόπολα ξαναβγαίνει αποκατεστημένη στις αμερικανικές αίθουσες και έχει τρέιλερ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:19
20/2

Η «Συνομιλία» του Κόπολα ξαναβγαίνει αποκατεστημένη στις αμερικανικές αίθουσες και έχει τρέιλερ

Από τα αριστουργήματα του αμερικανού σκηνοθέτη και μια μεγάλη στιγμή για το σινεμά των '70s, η «Συνομιλία» δείχνει πιο φρέσκια από ποτέ μετά την αποκατάσταση που επιμελήθηκε ο δημιουργός της.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Είναι απίστευτο πως μια ταινία σαν τη «Συνομιλία», που θα μπορούσε να θεωρείται κορυφαία στιγμή στη φιλμογραφία οποιουδήποτε σκηνοθέτη, μπορεί μέχρι και να ξεχνιέται όταν αναφερόμαστε στα όσα έκανε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στη δεκαετία του '70. Βέβαια, ο άνθρωπος έκανε τους δύο «Νονούς» και το «Αποκάλυψη Τώρα», οπότε είναι εν μέρει κατανοητό, όμως το 1974 κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα για ένα υπαρξιακό κατασκοπικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Τζιν Χάκμαν σε έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους της καριέρας του. 

Ο Κόπολα είναι εδώ και καιρό σε διάθεση επανεξέτασης του έργου του, καθώς πέρα από το restoration στο «Αποκάλυψη Τώρα» (που προβλήθηκε αποκλειστικά στην Ελλάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας), κάνει το ίδιο και με τα «Tucker» και «Cotton Club» λίγο πριν ετοιμαστεί να παρουσιάσει στις ΗΠΑ την αποκατεστημένη εκδοχή της «Συνομιλίας», σε διαφορες προβολές από τον Μάρτιο ως το Μάιο.

«Ήμουν πάντα περήφανος γι΄αυτή την ταινία, κυρίως γιατί βασίζεται σε δική μου ιδέα και σενάριο. Τη λογαριάζω ως την πιο προσωπική από όλες τις ταινίες μου και χαιρόνουν πολύ γιατί έχει μείνει στο κοινό για το βασικό της θέμα - την εισβολή στην ιδιωτική μας ζωή και τις επιπτώσεις που έχει αυτό σε θύματα και θύτες» δήλωσε ο Κόπολα στο Deadline κατά την παρουσίαση της ταινίας, η οποία συνοδεύεται από νέο τρέιλερ όπως και μια νέα, υπέροχη αφίσα.