Κληρονομήσαμε σίκουελ: Τρέιλερ για την επιστροφή του Έντι Μέρφι ως «Βασιλιά της Ζαμούντα» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:41
4/2

Κληρονομήσαμε σίκουελ: Τρέιλερ για την επιστροφή του Έντι Μέρφι ως «Βασιλιά της Ζαμούντα»

Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει 33 χρόνια μετά ως Πρίγκιπας Ακίμ για το σίκουελ της δημοφιλούς κωμωδίας του '80 «Ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα». Η ταινία θα κάνει streaming πρεμιέρα στο Amazon Prime στις 5 Μαρτίου 2021.

Από τον Πάνο Γκένα

Σε ένα μη-πανδημικό 2020 η ταινία θα είχε κάνει ήδη την πρεμιέρα της στις αίθουσες τα Χριστούγεννα. Τα πράγματα, όμως, πήγαν πολύ (πολύ!) διαφορετικά, οπότε βολευόμαστε με νέο... τρέιλερ.

Η άνοιξη του 2021 θα σημάνει την μεγάλη επιστροφή του Ακίμ, του ήρωα που υποδύθηκε ο Έντι Μέρφι το 1988 σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του. Η ταινία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της online στο Amazon Prime, σηματοδοτώντας άλλη μία μεγάλη στουντιακή παραγωγή που λοξοδρομεί σε πλατφόρμα εξαιτίας της πανδημίας. H μεταπώληση της ταινίας στην Amazon φαίνεται πως αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου σχεδίου με συνολικό ποσό 125 εκ δολάρια και εμπεριέχει επιπλέον εμπορικές συμφωνίες. 

Ο Μέρφι φιλοδοξώντας να επιστρέψει στις επιτυχίες του παρελθόντος, μάζεψε μέλη του καστ της πρώτης ταινίας, καθώς και νέους χαρακτήρες. Συγκεκριμένα, πέρα από τον Αρσένιο Χολ που ως Σέμι τον συνοδεύει στο νέο υπερατλαντικό ταξίδι, ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς θα υποδυθεί ξανά τον βασιλιά της φανταστικής χώρας Ζαμούντα, που ως ετοιμοθάνατος ζητά μια τελευταία χάρη από το γιο του: να επιστρέψει στο Κουίνς, καθώς πρόσφατα έμαθε την ύπαρξη ενός γιου που αγνοούσε ως τώρα. Ο κωμικός Ζερμέν Φάουλερ θα υποδυθεί τον γιο, η Λέσλι Τζόουνς τη μητέρα του και η Κίκι Λέιν την κόρη του Ακίμ που ζει μόνιμα στη Ζαμούντα. Επίσης ο Γουέσλι Σνάιπς θα υποδύεται τον στρατηγό Ίζι, αρχηγό ενός γειτονικού κράτους της Ζαμούντα.

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ του «Coming 2 America».

Η Πρόεδρος του Amazon Studios, Τζένιφερ Σάλκε, δήλωσε πως «O "Πρίγκιπας της Ζαμούντα" ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο και μια από τις πιο αγαπημένες και διάσημες κωμωδίες όλων των εποχών. Χάρη στην κωμική ιδιοφυΐα του Έντι Μέρφι και της λαμπρής ομάδας σε σκηνοθεσία, σενάριο και καστ, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για τη νέα αυτή περιπέτεια».

Σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις, οι πρώτες κινηματογραφικές περιπέτειες του Πρίγκιπα Ακίμ που εγκαταλείπει το βασίλειο της Ζαμούντα και ανακαλύπτει την αληθινή αγάπη στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, αποτέλεσαν μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς και ταινία που αγαπήθηκε μέσα από τις τηλεοπτικές της επαναλήψεις σφόδρα από το κοινό (και στην Ελλάδα). Σκηνοθέτης του νέου «Πρίγκιπα της Ζαμούντα» είναι ο Κρεγκ Μπρούερ («Hustle & Flow», «Dolemite in my Name») και το σενάριο υπογράφουν οι σεναριογράφοι της πρωτότυπης ταινίας του 1988 μαζί με τον δημιουργό του επιτυχημένου «Black-ish» Κένια Μπάρις.