Ένας clubbed to death εφιάλτης: Το «Climax» του Γκασπάρ Νοέ σήμερα στις Νύχτες Πρεμιέρας! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:06
22/9

Ένας clubbed to death εφιάλτης: Το «Climax» του Γκασπάρ Νοέ σήμερα στις Νύχτες Πρεμιέρας!

Οι μεγάλου μήκους κινηματογραφικές προκλήσεις του Γκασπάρ Νοέ δεν έλειψαν ποτέ από τις Νύχτες Πρεμιέρας, οπότε η νέα του ταινία δεν αποτελεί εξαίρεση! Απόψε στις 22:00 στον κινηματογράφο Άστορ.

Με την καινούργια του ταινία, ο Γκασπάρ Νοέ, ο πιο προκλητικός σκηνοθέτης του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, οραματίζεται μια sex, drugs and techno επίγεια κόλαση στην οποία οι καλεσμένοι χορεύουν μέχρι θανάτου και οι θεατές δέχονται οργανωμένη επίθεση στις αισθήσεις. Να απορρίψει κανείς την πρόσκληση; 

Με τη δράση τοποθετημένη εξ ολοκλήρου στο εσωτερικό μιας απομονωμένης σχολής χορού, το «Climax» απεικονίζει τι συμβαίνει σε ένα πάρτι μαθητών της σχολής όταν ένα άγνωστο χέρι αναμιγνύει αλκοόλ και πανίσχυρες ψυχοτροπικές ουσίες σε ένα μπολ σανγκρία, οδηγώντας σε ομαδικό freak out υπό τους ήχους του Τζόρτζιο Μόροντερ, του Aphex Twin και των Daft Punk. 

Δημιουργία 100% Γκασπάρ Νοέ, φτιαγμένη με τη λογική μιας σφοδρής οπτικοακουστικής εμπειρίας, το «Climax» είναι ένας clubbed to death εφιάλτης, εκτελεσμένος με φανερή δεξιοτεχνία: Η κάμερα στριφογυρίζει σαν ζαλισμένο έντομο, το ηχοτοπίο βομβαρδίζεται αλλεπάλληλα με dance και techno, χρώματα και φωτισμοί αποκτούν ρόλο παραισθησιογόνου, βία και σεξ αναμειγνύονται, όλα είναι ενορχηστρωμένα στη διαπασών.

Το «Climax» απέσπασε το βραβείο Art Cinema Award στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών και μερικές από τις καλύτερες κριτικές στην καριέρα του Γάλλου σκηνοθέτη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις και τα νέα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr

Μεγάλος Χορηγός του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι η COSMOTE TV.

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.