Στον Κλαούντιο Μπολιβάρ το Βραβείο της Ένωσης Κινηματογραφιστών για το 2018 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:33
17/4

Στον Κλαούντιο Μπολιβάρ το Βραβείο της Ένωσης Κινηματογραφιστών για το 2018

Ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας «Πολυξένη» τιμήθηκε από τους συναδέλφους του για την εξαιρετική δουλειά του στην ταινία

Ο Διευθυντής Φωτογραφίας Claudio Bolivar κέρδισε το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών για το 2018, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών, για την εξαιρετική δουλειά του στην ταινία της Δώρας Μασκλαβάνου «Πολυξένη».

Η ταινία αφηγείται την ιστορία πίσω από ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινοπολιτών, που υιοθετούν μια ορφανή Ελληνίδα, απ’ τον «άγιο» τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατιά τους. Έτσι, το 1957, η 12χρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά το μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της.

Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ, αναγνωρίζοντας σ’ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια. Και η ΠΟΛΥΞΕΝΗ –πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο «πανηγύρι της ματαιοδοξίας» ενός περιβάλλοντος αθλίων ανθρώπων.

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η «ΠΟΛΥ ΞΕΝΗ» σε σκηνοθεσία και σενάριο της Δώρας Μασκλαβάνου και με βασικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι την Κάτια Γκουλιώνη («Σύμπτωμα») και τον Özgür Emre Yıldırım («Ivy») συνθέτει την ιστορία ενός κοριτσιού και μιας αδιέξοδης αγάπης.

Θερμά συγχαρητήρια!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας