Η Κάρι Φίσερ θα ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του «Σκαϊγουόκερ, η Άνοδος» στα αρχικά πλάνα του σεναρίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:01
8/11

Η Κάρι Φίσερ θα ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του «Σκαϊγουόκερ, η Άνοδος» στα αρχικά πλάνα του σεναρίου

Από πριγκίπισσα Λέια σε στρατηγό Οργκάνα και στη συνέχεια σε Τζεντάι, αυτό ήταν το αρχικό πλάνο για την Κάρι Φίσερ. Δυστυχώς όμως η τραγική της απώλεια άλλαξε τα δεδομένα στη Δύναμη των «Star Wars».

Από τον Πάνο Γκένα

Ο αδερφός τη Κάρι Φίσερ, Τοντ, αποκάλυψε τις αρχικές ιδέες για την εξέλιξη του χαρακτήρα της Λέια στο τελευταίο κεφάλαιο των Σκαϊγουόκερ. Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξή του στο Yahoo, τα αρχικά πλάνα ήθελαν τη Λέια στην κατακλείδα του διαστημικού έπους να γινόταν μία Τζεντάι με δικό της φωτόσπαθο. «Θα ήταν η μεγάλη ανταπόδοση της τελευταίας ταινίας», δηλώνει ο Τοντ Φίσερ και συμπληρώνει «...θα ήταν πραγματικά η τελευταία Τζεντάι».

 

Δυστυχώς, όμως, ο ξαφνικός της θάνατος τον Δεκέμβριο του 2016 άλλαξε το σενάριο και παρότι γνωρίζουμε ήδη πως η Φίσερ θα εμφανίζεται στο επερχόμενο «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος», η παρουσία της βασίζεται σε έτοιμο υλικό από τα γυρίσματα του Επεισοδίου 7 σε σκηνοθεσία Τζ. Τζ. Έιμπραμς.

«Είχαν 8 λεπτά υλικού. Άρπαξαν κάθε καρέ και το ανέλυσαν, το ανέστρεψαν, το επεξεργάστηκαν και το τοποθέτησαν στην ιστορία με σωστό τρόπο. Είναι μαγικό», σχολιάζει ο Φίσερ. «Είναι μία ανταμοιβή... Είναι η Κάρι που μας μιλά από το υπερπέραν. Το πολύ όμορφο πράγμα στο κόνσεπτ της Δύναμης είναι πως δεν υπάρχει πραγματικός θάνατος, υπάρχεις αλλά σε μία άλλη διάσταση. Έτσι λοιπόν, η Κάρι θα μας κοιτά κάτω, πλάι... οπουδήποτε και θα είναι κομμάτι μας. Το να μπορείς να το δεις - είναι η μαγεία που συναντάς μόνο στο σινεμά».

Ο Έιμπραμς και η Lucasfilm ανακοίνωσαν από νωρίς πως δεν θα χρησιμοποιούσαν CGI για να αντικαταστήσουν την Κάρι Φίσερ στην ταινία. «Με τη βοήθεια της κόρης της, Μπίλι, βρήκαμε τον τρόπο να τιμήσουμε τη μνήμη της Καρι και τον ρόλο της ως Λέια στο "Επεισόδιο ΙΧ"», είχε σχολιάσει ο τότε ο Έιμπραμς. 

Από το «A Long Time ago» του 1977 και την εμβληματική φανφάρα του Τζον Γουίλιαμς μέχρι σήμερα, ο «Πόλεμος των Άστρων» έγινε μία «διαπλανητική» αναφορά της ποπ κουλτούρας, μεγαλώνοντας και διασκεδάζοντας γενιές. Φέτος το «Skywalker Η Άνοδος» φιλοδοξεί να συνδέσει όλους τους χαρακτήρες της κινηματογραφικής εννιαλογίας, παλιούς και νέους, να ικανοποιήσει τις μεγάλες προσδοκίες ενός ισχυρού fanbase χαρίζοντας ένα άξιο φινάλε και (ίσως) να προδιαγράψει συμβολικά το αφηγηματικό μέλλον της σειράς χρησιμοποιώντας το Skywalker στον τίτλο ως όρο που μπορεί να αντικαταστήσει τους Τζεντάι.

Το σίγουρο είναι πως οι δημιουργοί της ταινίας έχουν εξάψει την περιέργεια του κοινού. Το «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες 18 Δεκεμβρίου 2019 από την Feelgood.