Οι Κάννες θα αποφασίσουν για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στις 15 Απριλίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:14
16/3

Οι Κάννες θα αποφασίσουν για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στις 15 Απριλίου

Την ώρα που η Γαλλία αποφασίζει το κλείσιμο των κινηματογράφων και τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων, η Διεύθυνση του Φεστιβάλ Καννών ανακοινώνει πως θα λάβει τελική απόφαση για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ στα μέσα Απρίλη.

Από τον Πάνο Γκένα

Η επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού είναι ραγδαία σε κάθε τομέα. Ο κινηματογράφος νοσεί κι αυτός με κλείσιμο των αιθουσών, αναβολή παραγωγών και κινηματογραφικών δράσεων.

Ματά την ανακοίνωση αναβολής των διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Ντοκιμαντέρ), SXSW, Τραϊμπεκα, Hot Docs και πολλών ακόμη που θα λάμβαναν χώρα Μάρτη - Απρίλη, οι Κάννες με ημερομηνία διεξαγωγής 12 - 23 Μαΐου θα αποφασίσουν για το μέλλον της φετινής διοργάνωσης τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Le Point, η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί στις 15 Απριλίου, μία μέρα δηλαδή πριν την προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου του 73ου Φεστιβάλ Καννών.

«Θα είναι πολύ δύσκολο, για να μην πω αδύνατο, να διαλέξεις ταινίες από την Κίνα, την Κορέα, το Ιράν, την Ιταλία και από 50 ακόμη χώρες, ξέρωντας πως οι ηθοποιοί και οι δημιουργοί δεν θα παραστούν», σχολιάζει πηγή της Le Point.

Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών, Πιερ Λεσκιούρ, είχε δηλώσει: «Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η ακμή της επιδημίας θα έχει συμβεί περί το τέλος Μαρτίου και θα μπορούμε να αναπνέουμε καλύτερα τον Απρίλιο. Δεν είμαστε άσχετοι ή αδιάφοροι στην πραγματικότητα που αναπτύσσεται γύρω μας. Αν η επιδημία χειροτερέψει, το φεστιβάλ του 2020 δεν θα γίνει».