«Maestro»: Μπράντλεϊ Κούπερ και Κάρεϊ Μάλιγκαν στην κινηματογραφική βιογραφία του Λέονταρντ Μπέρνσταϊν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:56
23/9

«Maestro»: Μπράντλεϊ Κούπερ και Κάρεϊ Μάλιγκαν στην κινηματογραφική βιογραφία του Λέονταρντ Μπέρνσταϊν

Μετά το «A Star is Born», ο Μπράντλεϊ Κούπερ συνεχίζει μουσικά αναλαμβάνοντας μία ταινία για την ζωή του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Λέοναρντ Μπέρνσταϊν.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μέσα στο 2018 ανακοινώθηκαν δυο διαφορετικές βιογραφικές ταινίες για τη ζωή του μεγάλου συνθέτη Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, όμως καμία από τις δυο δεν προχώρησε άμεσα. Η μία θα είχε ως πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ και σκηνοθέτη τον Κάρι Φουκουνάγκα, όμως η εμπλοκή του τελευταίου στο «No Time to Die» άφησε το project μετέωρο. Το δεύτερο θα το αναλάμβανε η Paramount και από την αρχή έμοιαζε πιο φιλόδοξο, καθώς θα είχε ως σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ υπό τις πλάτες μιας ομάδας παραγωγών όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Τοντ Φίλιπς και η Έμμα Τίλιντζερ Κόσκοφ. 

Η Paramount πάγωσε τότε την παραγωγή γιατί δεν ήθελε να μπλεχτεί σε ένα θέμα για το οποίο θα γυρίζονταν dyo ταινίες και δεν άλλαξε γνώμη ακόμη και όταν η πρώτη αναβλήθηκε. Ο Κούπερ δεν ήθελε να ματαιώσει την ταινία που προόριζε ως τη δημιουργική του συνέχεια μετά το «A Star is Born» και αγόρασε στην πορεία τα αποκλειστικά δικαιώματα της βιογραφίας από την οικογένεια του συνθέτη, προχωρώντας μόνος του σε αναζήτηση νέου στούντιo. Με το ίδιο team παραγωγών να βρίσκεται πλάι του δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί αγοραστής και το Netflix μπήκε μπροστά. 

Παρά τις καθυστερήσεις και εν μέσω πανδημίας, το Deadline αναφέρει πως το πρότζεκτ προχωρά κανονικά, έχει πλέον τίτλο «Maestro» και συμπρωταγωνίστρια του Κούπερ, την ταλαντούχα Κάρεϊ Μάλιγκαν, στο ρόλο της συζύγου του Μπέρνσταϊν.

Ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο στην αμερικανική, μουσική παράδοση. Έχει γράψει μπαλέτα, όπερες, μουσική για θέατρο και σινεμά, ήταν ενεργός ακτιβιστής κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, υποστηρικτής των Black Panther, βραβευμένος με Emmy, Τόνι, Γκράμι και υπέρμαχος του αγώνα κατά του AIDS. Στο σινεμά ξεχωρίζουν οι μουσικές του για τα «On The Town» και το «Λιμάνι της Αγωνίας» με κορωνίδα του έργου του το «West Side Story».

Ο Μπέρνσταϊν ήταν κρυφά ομοφυλόφιλος και το σενάριο (που υπογράφει ο Κούπερ μαζί με τον οσκαρούχο Τζον Σίνγκερ του «Spotlight») θα επικεντρώνεται στην «υπέροχα περίπλοκη» σχέση του γάμου μεταξύ του Μπέρνσταίν και της συζύγου του Φελίτσια Μονταλέγκρε. Ο Σκοτ Στούμπερ του Netflix ανέφερε: «Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κούπερ ήταν εξαιρετικό δείχνοντας αμέσως πως είναι ένας σοβαρός δημιουργός. Το πάθος του και το καθαρό όραμα να φέρει στην οθόνη τη σχέση ανάμεσα στον μεγάλο συνθέτη Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και τη σύζυγό του Φελίτσια Μονταλέγκρε υπόσχεται μια σοβαρή βιογραφία. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με την οικογένεια του συνθέτη για να μοιραστούμε με το κοινό την ιστορία του».