«Δε ξέρω, μάλλον μεγαλώνω»: Ο Μπραντ Πιτ αναζητά την ομορφιά της αληθινής ζωής - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
18:01
17/9

«Δε ξέρω, μάλλον μεγαλώνω»: Ο Μπραντ Πιτ αναζητά την ομορφιά της αληθινής ζωής

Στην ωριμότερη περίοδο της ζωής του, ο Μπραντ Πιτ γίνεται το cover story του GQ, μιλά για τις επιλογές του ως ηθοποιός και παραγωγός αλλά και την ανάγκη που έχει να ζει καλύτερα μακριά από το παιχνίδι της δημοσιότητας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Μπραντ Πιτ μίλησε και φωτογραφήθηκε για το αμερικανικό GQ με αφορμή το ξεκίνημα μιας περιόδου που πιθανά θα μας απασχολήσει πολύ. Με το «Ad Astra» να ετοιμάζεται για ευρεία παγκόσμια κυκλοφορία και τον ίδιο να συμμετέχει εκεί ως παραγωγός και πρωταγωνιστής, ο Πιτ συμπληρώνει αυτό που ξεκίνησε φέτος με το «Κάποτε ...στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, να υποδύεται δηλαδή έναν μοναχικό τύπο που αναμετριέται με τις εσωτερικές του φοβίες. 

«Δε μου ήταν ξένο το να υποδυθώ έναν τέτοιο χαρακτήρα (στο "Ad Astra"). Δε ξέρω τι μπορεί να λέει αυτό για μένα» λέει ο Πιτ ξεκινώντας μια κουβέντα για το πως επιλέγει πλέον τους ρόλους του. «Είναι η ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου εδώ και 15 χρόνια περίπου. Αν πάρω αυτόν το ρόλο, τί μπορώ να του δώσω που δε μπορεί κάποιος άλλος; Θα πρέπει να του δώσω τις προσωπικές μου εμπειρίες, το χιούμορ μου, τις ευαισθησίες μου. Όταν βλέπω τον Κρίστιαν Μπέιλ ή τον Τομ Χάρντι, καταλαβαίνω πως δε μπορώ να κάνω αυτό που κάνουν. Μ' αρέσει να τους βλέπω και δε νιώθω πως θα μπορούσα να πάρω το ρόλο τους. Θέλω να συμβαίνει το ίδιο πράγμα με μένα.»

Στην ερώτηση πότε ξεκίνησε να σκέφτεται με μεγαλύτερο σκεπτικισμό τους ρόλους που καλείται να δεχτεί, απαντά πως είναι μια μεγάλη περίοδος που ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και ουσιαστικά άρχισε να αναπτύσσεται περισσότερο αυτή τη δεκαετία, όπου ο Πιτ δεν πρωταγωνιστεί συχνά ενώ πολλές φορές παίρνει μικρότερους ρόλους σε ταινίες που εμπλέκεται η εταιρία παραγωγής του, Plan B. «Δε ξέρω, ίσως φταίει πως μεγαλώνω πια. Έχω αποκτήσει διαφορετική συναίσθηση του χρόνου και έχω πλέον περισσότερες εμπειρίες, καλές ή κακές, στο χώρο, οπότε με βάση αυτά κάνω τις επιλογές μου. Άλλα πλέον με αφορά με ποιούς και πώς ξοδεύω τον χρόνο μου.»

«Έδινα μεγάλη έμφαση στο παρελθόν στο να βρίσκω ενδιαφέροντες χαρακτήρες, μέχρι που σκέφτηκα ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσω. Να ζήσω ενδιαφέρουσα ζωή και όλα τα υπόλοιπα θα τακτοποιηθούν. Απλά έπρεπε να βγω έξω και να ζήσω και να ζήσω την αληθινή εμπειρία. Κι αυτό είχε συνέπειες στη δουλειά μου. Αλλά είμαι πλέον πολύ άνετος με αυτό το θέμα.»

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του Μπραντ Πιτ εδώ.