«Πληρωμένος δολοφόνος» ο Μπραντ Πιτ στη νέα ταινία του Ντέιβιντ Λιτς - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:53
7/7

«Πληρωμένος δολοφόνος» ο Μπραντ Πιτ στη νέα ταινία του Ντέιβιντ Λιτς

Ο από κασκαντέρ σκηνοθέτης του δεύτερου «Deadpool» και του «Atomic Blonde», βρίσκει επόμενο σχέδιο στον...Κλιφ Μπουθ, βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Κοτάρο Ισάκα, «Bullet Train».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Ντέιβιντ Λιτς είναι κάπως περίπτωση αμερικανικού ονείρου. Επί χρόνια κασκαντέρ, ήδη από τα μέσα του '90, πήρε μερικά credits μπροστά από τον φακό και έξαφνα...«Τζον Γουίκ». Με την δουλειά του να αναγνωρίζεται εκεί, άτυπα συν-σκηνοθέτης στην «ταινία του απολαυστικού ξύλου», βρέθηκε στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το δεύτερο «Deadpool» και αυτόματα πήρε και το «Atomic Blonde», που δεν σάρωσαν στις κριτικές, αλλά εκτιμήθηκαν από το κοινό που απευθύνθηκαν.

Κάπως έτσι ο Λιτς έχει προκύψει σκηνοθέτης του οποίου την επόμενη ταινία περιμένουμε, πράγμα όχι ιδιαίτερα σοβαρό σε εποχές καλύτερου κινηματογράφου, αλλά πρώτον ποτέ δεν ξέρεις και δεύτερον αφού ο κόσμος πληρώνει, η καχυποψία δεν βοηθά σε κάτι. Τώρα, με πρώτη ύλη το βιβλίο του Κοτάρο Ισάκα «με μια ομάδα πληρωμένων δολοφόνων σ' ένα ιλιγγιωδώς εν κινήσει τρένο», όπου δεν ξέρεις τι κίνητρο έχει ο καθένας, ο Λιτς κλειδώνει τον κασκαντέρ των μυθοπλαστικών κασκαντέρ, δηλαδη τον Μπραντ Πιτ και έχουμε ταινία.

Ο πρωτάρης Ζακ Όλκεβιτς γράφει το σενάριο και η ταινία, καθώς θα γυριστεί πρακτικά σε ένα κλειστό σετ, θα είναι και ευκολότερο να ελέγξει τα υγειονομικά κριτήρια που έχουν αυστηρότατα τεθεί λόγω πανδημίας. Τα γυρίσματα θεωρητικά ξεκινούν το φθινόπωρο και στην παραγωγή βλέπουμε και το όνομα του Αντουάν Φούκουα, που αρχικά είχε συζητηθεί για την σκηνοθεσία.

Σε αναμονή.