Ο Ντάνιελ Κρεγκ στη Τζαμάικα: Πρώτο βίντεο από τα γυρίσματα του «Bond 25» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:05
26/6

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στη Τζαμάικα: Πρώτο βίντεο από τα γυρίσματα του «Bond 25»

Ο Κρεγκ επέστρεψε μετά το χτύπημα στον αστράγαλο και εμφανίζεται μαζί με τον σκηνοθέτη Κάρι Φουκουνάγκα και τους Τζέφρι Ράιτ και Λασάνα Λιντς σε βίντεο της παραγωγής από την Καραϊβική.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η περιπετειώδης παραγωγή του «Bond 25» έχει προσφέρει ως τώρα στον Τύπο ειδήσεις για το καστ της ταινίας και υλικό για αρκετά άρθρα σχετικά με τις ατυχίες, αλλά και τις αστοχίες, που έχουν προκύψει ως τώρα. Ήταν λοιπόν καιρός για ένα οπτικό υλικό που μπορεί να διαβεβαιώσει τους φανς του 007 ότι όλα βαίνουν καλώς. Καταρχήν αυτό πιστοποιεί η παρουσία του ίδιου του Κρεγκ, που επέστρεψε στα γυρίσματα μετά τον τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών και η εικόνα του δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας πως τελικά παρά τα προβλήματα, το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό. 

Ακολουθεί μια σύντομη αναδρομή σε όσα έχουν γίνει ως τώρα στο «Bond 25».

Αφού ξοδεύτηκε πολύς χρόνος για να πειστεί ο Ντάνιελ Κρεγκ να συμμετέχει στην ταινία, ο Ντάνι Μπόιλ ανέλαβε την «καυτή», όπως αποδέιχθηκε, σκηνοθετική καρέκλα για να δώσει τελικά τη θέση του (μετά από δημιουργικές διαφωνίες) στον αμερικανό Κάρι Φουκουνάγκα ο οποίος θα οδηγούσε από την αρχή τη διαδρομή της νέας ταινίας, ξαναγράφοντας το σενάριό της. Όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοινώθηκε και επίσημα η αλλαγή ημερομηνίας εξόδου της ταινίας, καθώς μετά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν με τη φυγή του Μπόιλ, το σχέδιο για έξοδο τον Νοέμβριο του 2019 ήταν ανέφικτο. Η ταινία ορίστηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου 2020 πάνω σε ένα σενάριο γραμμένο από τους συνεργάτες του franchise, Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ.

Πάλι όμως υποσχέσεις και ημερομηνίες δεν κρατήθηκαν, καθώς προσλήφθηκε νέος σεναριογράφος, ο Σκοτ Μπερνς («The Bourne Ultimatum», «The Informant») για να επεξεργαστεί το σενάριο και να ξαναγράψει σκηνές, σε σημείο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα έχει το κύριο credit στο screenplay της ταινίας. Οι διορθώσεις θα πήγαιναν ακόμη πίσω την ταινία, καθώς το σενάριο του Αγ. Βαλεντίνου δεν ήταν ξανά εφικτό με την παραγωγή να ανακοινώνει πως η ταινία θα βγει στις 8 Απριλίου, λίγες μέρες μετά την απόφαση του «Fast and Furious 9», να αφήσει την ημερομηνία αυτή πηγαίνοντας στον Μάιο. Το σίριαλ του σεναρίου όμως δεν τελείωσε ακόμη. Ο Κρεγκ (που σύμφωνα με το συμβόλαιό του έχει λόγο σε ό,τι αφορά την ταινία) είχε βρει υπερβολικά χιουμοριστικό το σενάριο που δούλευε ο Μπόιλ, ενώ μετά έκρινε ως υπερβολικά σοβαρό αυτό του Μπερνς. Για το λόγο αυτό ζήτησε από την παραγωγή να προσλάβει τη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ («Fleabag», «Killing Eve») με σκοπό να κάνει το τελικό ρετουσάρισμα του σεναρίου, κάτι που έγινε και τελικά φτάσαμε στις 25 Απριλίου όταν η παραγωγή ανακοίνωσε πανηγυρικά το ξεκίνημα των γυρισμάτων στην Τζαμάικα, επιβεβαιώνοντας και τη συμμετοχή του Ραμί Μάλεκ ως villain. 

Τι καινούριο προστέθηκε μετά; Ένας τραυματισμός. καθώς πριν το τέλος των γυρισμάτων στη Τζαμάικα, που θα έστελνε ηθοποιούς και συνεργάτες σε αγγλικό έδαφος (στα Pinewood Studios) για τη συνέχεια, ο Ντάνιελ Κρεγκ τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να διακοπούν τα γυρίσματα και φυσικά να αναβληθεί η άμεση μετάβαση σε άλλο location. Ο Κρεγκ γλίστρησε σε μια σκηνή και χτύπησε άσχημα στον αστράγαλο, με την παραγωγή να τον μεταφέρει στις ΗΠΑ για ακτινογραφίες και αγωγή μέχρι να είναι πάλι καλά. 

Ο Κρεγκ ήταν για πολύ καιρό αρνητικός στο να ξαναπαίξει το ρόλο του Μποντ και ένας από τους λόγους για τη στάση του είναι πως στο παρελθόν έχει υποστεί αρκετούς τραυματισμούς στα διαστήματα των γυρισμάτων. Συγκεκριμένα, είχε σπάσει 2 δόντια σε μια σκηνή του «Casino Royale», έκοψε ένα ακροδάκτυλο και έβγαλε τον ώμο του στο «Quantum of Solace», ενώ είχε και ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο το 2015, στα γυρίσματα του «Spectre». 

Δείτε παρακάτω το behind-the-scenes βίντεο που έδωσε η παραγωγή, ως μια αρχή καλών οιωνών από εδώ και πέρα.