Ο Ντέιβιντ Λιντς και η Criterion βγάζουν υλικό 51 λεπτών από κομμένες σκηνές του «Blue Velvet» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:37
20/2

Ο Ντέιβιντ Λιντς και η Criterion βγάζουν υλικό 51 λεπτών από κομμένες σκηνές του «Blue Velvet»

Η διάσημη ταινία του Λιντς κυκλοφορεί τον Μάιο από την Criterion, με «δωράκια» πέραν της αποκατεστημένης σε 4Κ κόπιας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στη μηνιαία λίστα της Criterion Collection με τις μελλοντικές κυκλοφορίες της, είδαμε πριν λίγες μέρες το «Blue Velvet» το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε Blu-Ray τον προσεχή Μάιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία και ο σκηνοθέτης συνεργάζονται για μια κυκλοφορία, ούτε επίσης η ταινία του Λιντς είναι ακριβώς δυσεύρετη, οπότε αυτό που οι περισσότεροι προσπάθησαν να μάθουν για το αλα-Criterion «Blue Velvet» ήταν τα extras της έκδοσης. 

Εκεί θα υπάρχει ένα ξεχωριστό video με τον τίτλο «The Lost Footage», μια συλλογή συνολικής διάρκειας 51 λεπτών, με κομμένες σκηνές που έχει κρατήσει και συλλέξει ο Λιντς, τις οποίες θα παρουσιάσει για πρώτη φορά. Ο σκηνοθέτης πρωτομίλησε για την ύπαρξη αυτού του υλικού το 2011, όταν και το βρήκε τυχαία στο Σιάτλ στην προσπάθειά του να ξαναδεί σκηνές που του είχαν αρέσει αλλά δε μπήκαν στην ταινία, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να το επεξεργαστεί και θα το δημοσιοποιήσει. 

Μέρος του υλικού μπήκε τότε στην ειδική έκδοση Blu-Ray για τα 25 χρόνια της ταινίας, ενώ τώρα πέρα από αυτό θα υπάρχει και ένα 70λεπτο ντοκιμαντέρ με το making-of της ταινίας, συν βέβαια τη 4Κ μετατροπή του φιλμ, που θα κάνει τις χρωματικές αντιθέσεις της ταινίας ακόμη πιο εντυπωδιακές. Αναμένουμε.