Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μπαίνει στο σύμπαν της DC με το «Blackhawk»! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
6:07
18/4

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μπαίνει στο σύμπαν της DC με το «Blackhawk»!

Μετά την πετυχημένη συνεργασία του στούντιο με τον σκηνοθέτη στο «Ready Player One», οι δρόμοι τους θα ξαναβρεθούν για χάρη ενός κλασικού κόμικ της DC. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ενώ το «Ready Player One» παίζεται ακόμη στις αίθουσες, ο σκηνοθέτης του, Στίβεν Σπίλμπεργκ, εξέφρασε πολλές φορές τον ενθουσιασμό του για την ομάδα της Warner με την οποία συνεργάστηκε για το φιλμ, αφήνοντας υπόνοιες πως όλο και κάτι καινούριο θα ετοιμάσουν στο μέλλον. Αυτό όμως που ίσως δεν περίμενε κανείς, ήταν πως η συνεργασία τους θα γίνει πάνω σε υλικό της DC Comics, βάζοντας τον Σπιλμπεργκ για πρώτη φορά σε αυτό το σύμπαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στούντιο, ο Σπίλμπεργκ θα αναλάβει την παραγωγή (μέσω της Amblin) και πιθανότατα και τη σκηνοθεσία, ενός ρετρό τίτλου της DC, του περίφημου «Blackhawk», με θέμα μια ομάδα πιλότων από διάφορες χώρες που δρουν κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ιστορίες της ομάδας εικονογραφήθηκαν πρώτα από την Quality Comics στο διάστημα 1941-1956 και αργότερα από την DC στο διάστημα 1957-1984.

Την ανακοίνωση συνόδευσαν πανηγυρικές δηλώσεις, πρώτα από τον πρόεδρο της Warner, Τόμπι Έμεριχ: «Είμαστε πολύ περήφανοι ως το στούντιο που βρίσκονταν πίσω από την τελευταία επιτυχία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και ενθουσιασμένοι που θα ξαναδουλέψουμε μαζί του. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε ποια όρια θα ξεπεράσει αυτή τη φορά, παρουσιάζοντας το Blackhawk στο κοινό όλου του κόσμου.»

Ο Σπίλμπεργκ με τη σειρά του ανέφερε: «Η συνεργασία με τη Warner ήταν υπέροχη στη μεταφορά του "Ready Player One" στην οθόνη. Το στούντιο πρόσφερε το απαραίτητο πάθος και τον επαγγελματισμό σε όλα τα στάδια των γυρισμάτων, ενώ έχει και πολύ σημαντική προσφορά στο genre γενικότερα. Χαίρομαι πολύ που θα ξαναβρεθούμε μαζί για το "Blackhawk"».

Αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα η σκηνοθεσία, από τις δηλώσεις και των 2 ανδρών φαίνεται πως ο Σπίλμπεργκ δύσκολα θα αρκεστεί μόνο στην παραγωγή. Άλλωστε θα έχει και άμεσους συνεργάτες δίπλα του, καθώς το σενάριο της ταινίας γράφεται από τον Ντέιβιντ Κεπ, ο οποίος έχει συνεργαστεί 4 φορές στο παρελθόν με τον Σπίλμπεργκ. 

Η συμφωνία αυτή δεν επηρεάζει τον προγραμματισμό του πέμπτου «Ιντιάνα Τζόουνς», αλλά και του «West Side Story» που βρίσκεται επίσης στα μελλοντικά πλάνα του σκηνοθέτη.  

photo credit: SPIELBERG: REX/SHUTTERSTOCK