Stayin' (Always) Alive: Τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ των Bee Gees - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:42
20/11

Stayin' (Always) Alive: Τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ των Bee Gees

Υπάρχουν πολλές μπάντες στην ιστορία της ποπ που τα μέλη τους είναι αδέλφια. Καμμία τους όμως δεν λατρεύτηκε - κι εν συνεχεία λοιδoρήθηκε - τόσο, όσο οι Bee Gees. Το ντοκιμαντέρ τους έρχεται στις 12 Δεκεμβρίου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Καθένας έχει βέβαια το γούστο του (και) στην μουσική. Υπάρχουν όμως και μετρήσιμα στοιχεία, γεγονότα που καθορίζουν την ιστορική σημασία των πραγμάτων. Βάσει αυτών, οι Μπάρι, Μόρις και Άντι Γκιμπ, κατά κόσμον Bee Gees, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που συνέβησαν στην ποπ μουσική.

Από τα τέλη του '50, μέχρι την αυγή του 21ου αιώνα, μέσα από έναν σχεδόν απλησίαστο συνδυασμό ταλέντου, εκλεκτικού γούστου και ιδιοφυούς αίσθησης της εποχής, οι μπάντα των αδελφών Γκιμπ πέρασε από το φολκ, τις παρυφές του progressive, την ποπ και την ορισμική ντίσκο, φθάνοντας με το «Πυρετός το Σαββατόβραδο» εκεί που οι πωλήσεις γίνονται Μιδικές και η λατρεία συνορεύει με την απέχθεια.

Η πορεία των Bee Gees μέσα από την δια πυρός και σιδήρου επιτυχία, τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις προσωπικές φιλοδοξίες, την καθαρή μανία και την ακραία λοιδορία (δεν υπάρχει και μέση, θα πεις) και, τελικά, το κρούσμα της διπλής τραγωδίας (Άντι και Μόρις πέθαναν από καρκίνο), είναι το θέμα του «Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart», που έρχεται από το HBO σε σκηνοθεσία Φρανκ Μάρσαλ στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο εναπομείνας Μπάρι Γκιμπ, ο θεός του falsetto κι ένας από τους πιο εφευρετικούς τραγουδοποιούς της ιστορίας της ποπ, και μια πληθώρα ανθρώπων της μουσικής (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Κρις Μάρτιν, Νόελ Γκάλαχερ, Έρικ Κλάπτον, Λούλου και πολλοί άλλοι) μιλούν για το φαινόμενο, καταγράφουν πώς επηρεάστηκαν οι ίδιοι, περιγράφουν μια εποχή που η μπάντα έφτασε να καταλαμβάνει το...μισό top-10 του Billboard και μια άλλη εποχή που μπορεί και να έτρωγες της χρονιάς σου επειδή απλώς τους...άκουγες.

Αναμένεται με προσδοκία και συγκίνηση.