Τρέιλερ «Respect»! Η Τζένιφερ Χάντσον είναι η Αρίθα Φράνκλιν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:37
19/5

Τρέιλερ «Respect»! Η Τζένιφερ Χάντσον είναι η Αρίθα Φράνκλιν

Η ζωή της Βασίλισσας της Soul αποκτά κινηματογραφική «φωνή».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Αν απολαύσατε το «Amazing Grace» του Σίντνεϊ Πόλακ στις Νύχτες Πρεμιέρας 2019, ώρα να ξαναπείτε (ή μάλλον να τραγουδήσετε) Respect!

Η MGM είχε αποκτήσει εδώ και καιρό το δικαίωμα να αναπτύξει μια ταινία με θέμα τη ζωή και τα τραγούδια της Αρίθα Φράνκλιν. Μια σημαντική λεπτομέρεια, όμως, ανάμεσα στην τραγουδίστρια και το στούντιο ήταν πως η Βασίλισσα της Soul θα είχε την επιλογή της ηθοποιού που θα την υποδυθεί και πως κανένα σχέδιο δεν θα έπαιρνε το πράσινο φως πριν από αυτή την απόφαση. Στις αρχές του 2018, έξι μήνες περίπου πριν τον θάνατό της, η Φράνκλιν αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη και του στούντιο πως η Τζένιφερ Χάντσον θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Β' Γυναικείου για το «Dreamgirls» Χάντσον, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση των φωνητικών (και ερμηνευτικών) χορδών της, υποδυόμενη μια τόσο σημαντική και ξεχωριστή φωνή. Μαζί της στο καστ, ο οσκαρούχος Φόρεστ Γουίτακερ στο ρόλο του πατέρα της, πρώτου της μάνατζερ και πάστορα Κ.Λ. Φράνκλιν, ο Μάρλον Γουέιανς ως Τεντ - πρώτος σύζυγος της Αρίθα - Γουάιτ, η βραβευμένη με Τόνι + Γκράμι + Emmy(!) Όντρα ΜακΝτόναλντ στο ρόλο της μητέρας της, Μπάρμπαρα Φράνκλιν, και η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός και τραγουδίστρια Μέρι Τζ. Μπλάιτζ ως Ντίνα Γουάσινγκτον, αποτελούν ερμηνευτικά και ποιοτικά εχέγγυα της ταινίας.

Η θεατρική σκηνοθέτιδα Λάιζλ Τόμι («Eclipsed»), μετά από δυο βραβεία Τόνι και έξι υποψηφιότητες θα κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο και το σενάριο υπογράφει ο Σκοτ Γουίλσον των «The Americans» και «Fosse/Verdon».

Το βιογραφικό φιλμ έτρεξαν ο παραγωγος Σκοτ Μπέρνσταϊν («Straight Outta Compton») και ο μουσικός παραγωγός Χάρβεϊ Μέισον, υπεύθυνος για τα soundtracks των «Sing» και «Pitch Perfect 2».

Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ και σημειώστε στην ατζέντα σας την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες: 19 Αυγούστου 2021.