Το «Alien» γιορτάζει τα 40 του χρόνια με 6 ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από το μύθο του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:26
15/3

Το «Alien» γιορτάζει τα 40 του χρόνια με 6 ταινίες μικρού μήκους εμπνευσμένες από το μύθο του

Δείτε το τρέιλερ που συστήνει 6 φιλμ νέων δημιουργών στους οποίους δόθηκαν όλα τα υλικά από τη μυθολογία των ταινιών. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τα σχέδια του Ρίντλεϊ Σκοτ για τις συνέχεις που θα ενώσουν τα σύγχρονα prequel που σκηνοθετεί με το πρώτο «Alien» του 1979, μοιάζουν προς το παρόν παγωμένα, όμως αυτό δε σημαίνει πως δε γυρίζεται νέο υλικό που εμπνέεται από τη σειρά ταινιών. Σε μια αρκετά ασυνήθιστη συνεργασία, η Fox και η δημιουργική κοινότητα Tongal προσκάλεσαν σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο να στείλουν ιδέες για ταινίες μικρού μήκους που διαδραματίζονται μέσα στο σύμπαν των ταινιών «Alien». Από τα 550 σενάρια που στάλθηκαν, το στούντιο επέλεξε έξι, δίνοντας στους δημιουργούς τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε υλικό ήθελαν από τη μυθολογία του Alien. 

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τελικά τα 6 φιλμ, που θα ξεκινήσουν να παίζονται σε ειδικές εκδηλώσεις μέσα στο Μάρτιο στις ΗΠΑ, μέχρι να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή από την εταιρία στο διαδίκτυο. Οι έξι τίτλοι («Alone», «Containment», «Harvest», «Night Shift», «Ore», «Specimen») περιγράφουν συνήθεις καταστάσεις που είδαμε σε όλες της ταινίες του σύμπαντος, όπως απομονωμένα σκάφη και επιζώντες σε αφιλόξενους πλανήτες και δε θα έχουν το ρόλο κάποιας γέφυρας για μελλοντική συνέχεια, αντιθέτως λειτουργούν αποκλειστικά ως «δωράκι» για τους φανς της σειράς ταινιών. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που έβγαλε η Fox για να παρουσιάσει τις ταινίες, ως μια γιορτή για τα 40 χρόνια της πρώτης ταινίας.