Ο Αλεξάντερ Πέιν ξαναστήνει τη «Γιορτή της Μπαμπέτ» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:52
3/12

Ο Αλεξάντερ Πέιν ξαναστήνει τη «Γιορτή της Μπαμπέτ»

Από τον 19ο αιώνα στη Μινεσότα του σήμερα, ο ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης θα δώσει νέα πνοή σε μια ταινία που αγαπήθηκε πολύ και στη χώρα μας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πρόσφατα γράψαμε για την ακύρωση του νέου φιλμ του Αλεξάντερ Πέιν, για το οποίο το Netflix υπήρξε αρχικά ο νικητής μιας διαδικασίας δημοπρασίας ανάμεσα σε στούντιο για την παραγωγή και τη διανομή του. Ο ελληνοαμερικανός δημιουργός, με 2 όσκαρ σεναρίου στο ενεργητικό του για τα «Πλαγίως» και «Απόγονοι», ήταν έτοιμος να σκηνοθετήσει τον Μαντς  Μίκελσεν ένα σενάριο γραμμένο από τον Νορβηγό σεναριογράφο, Έρλεντ Λόε («Nord») το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία, αφήνοντας πίσω όποια άλλα projects είχε ως εκείνη τη στιγμή. 

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ, ενώ όλα ήταν έτοιμα για το ξεκίνημα των γυρισμάτων ο νορβηγός δημοσιογράφος και συγγραφέας Καρλ Ούβε Κνάουσγκαρντ, στη ζωή του οποίου βασίζεται το φιλμ, άλλαξε τελευταία στιγμή άποψη και δε θέλει πλέον τη μεταφορά της ιστορίας του σε ταινία. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι η συμφωνία είχε γίνει βιαστικά, δεν είχε ολοκληρωθεί και δεν υπήρχαν και οι ανάλογες ασφαλιστικές δικλείδες γι' αυτή την περίπτωση. Η εξέλιξη ήταν πολύ πιθανό να ξεναζεστάνει το σχέδιο για το «The Menu» που λογίζαμε ως τώρα για το επόμενο φιλμ του Πέιν, μια κωμωδία τρόμου με την Έμα Στόουν και τον Ρέιφ Φάινς με θέμα το σοκ που βιώνει ένα ζευγάρι μετά τις επιλογές ενός εκκεντρικού σεφ. 

Τελικά, το επόμενο φιλμ του Πέιν θα σχετίζεται με φαγητό, χωρίς να είναι αυτό που νομίζαμε, αντιθέτως θα αφορά μια νέα εκδοχή ενός παλιότερου (και πολύ αγαπημένου και στη χώρα μας) φιλμ. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει το ριμέικ της «Γιορτής της Μπαμπέτ», της δανέζικης ταινίας που κέρδισε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1987 και παραμένει ως σήμερα μια σίγουρη αναφορά στις καλύτερες ταινίες που έχουν γίνει ποτέ και συνδέουν το σινεμά με τη γαστρονομία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, η δράση θα μεταφερθεί από τον 19ο αιώνα και τη Γιουτλάνδη, στο σήμερα και συγκεκριμένα σε μια θρησκευόμενη κοινότητα της Μινεσότα εκεί όπου 2 ηλικιωμένες και ανύπαντρες αδερφές αναγκάζονται να φιλοξενήσουν μια πρόσφυγα η οποία, μέσα από ένα αξέχαστο γεύμα που θα τις ετοιμάσει, θα τις αναγκάσει να απαλλαχτούν από τις κοινωνικές προκαταλήψεις τους. Ο Γκαί Μπράνουμ («The Mindy Project», «The Other Two») θα επιμεληθεί το σενάριο και αν κρίνουμε από το παρελθόν του θα δώσει ένα μια πιο κωμική αύρα στην ταινία. Η παραγωγή θα γίνει από την Unique Features, την εταιρία που έχει συστήσει ο κάποτε ιδρυτής της New Line, Ρόμπερτ Σέι.