Προς το παρόν... ησυχία! Αναβολή κυκλοφορίας του «Ήσυχου Μέρους 2» λόγω κορονοϊού - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:09
13/3

Προς το παρόν... ησυχία! Αναβολή κυκλοφορίας του «Ήσυχου Μέρους 2» λόγω κορονοϊού

Ο σκηνοθέτης Τζον Κραζίνσκι και η Paramount  αποφάσισαν την αναβολή κυκλοφορίας του σίκουελ «Ένα Ήσυχο Μέρος 2».

Από τον Πάνο Γκένα

Μία εβδομάδα πριν την επίσημη έξοδό της στις αίθουσες, η ταινία «Ένα Ήσυχο Μέρος 2» πήρε αναβολή - όπως αναμενόταν - μετά το κύμα μεταθέσεων κυκλοφορίας μεγάλων παραγωγών και κινηματογραφικών δράσεων λόγω κορονοϊού.

«Ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος για την ταινία μας, είναι αυτό που έλεγε ο κόσμος πως πρέπει να την παρακολουθήσετε όλοι μαζί. Εξαιτίας της συγκυρίας που αλλάζει συνεχώς με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, είναι ξεκάθαρο πως τώρα δεν είναι η ώρα για να συμβεί το παραπάνω. Θα περιμένω να κυκλοφορήσω την ταινία όταν θα ΜΠΟΡΟΥΜΕ όλοι να τη δούμε μαζί», έγραψε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Τζον Κραζίνσκι, υπεύθυνος για το ενδιαφέρον κόνσεπτ του franchise.

Μία από τις μεγαλύτερες (κι ευχάριστες) εκπλήξεις του 2018 το θρίλερ αγωνίας του Τζον Κραζίνσκι «Ένα Ήσυχο Μέρος» δημιούργησε ευχάριστη «φασαρία» στα ταμεία και στις κριτικές, έφερε στην Έμιλι Μπλαντ το βραβείο Β' Γυναικείου ρόλου στο Σωματείο Ηθοποιών κι απέσπασε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Ηχητικού Μοντάζ.

Πως θα εξελίξει τη μυθολογία της ταινίας το επόμενο βήμα; Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος/ηθοποιός είχε μιλήσει παλιότερα στο Deadline σχετικά με τις ιδέες που έχει για τη συνέχεια. «Αυτό που λάτρεψα στην ταινία, η ερώτηση δηλαδή που περιστρεφόταν στο μυαλό μου όσο τη γυρίζαμε, ήταν το ποιοί είναι πίσω από τις φωτιές, όταν ο πατέρας ανάβει τη φωτιά και βλέπει σε απόσταση κι άλλες εστίες να ανάβουν. Πως επέζησαν αυτοί οι άνθρωποι; Πως επέζησε ο ηλικιωμένος άντρας; Στις ακραίες συνθήκες που περνούν οι πρωταγωνιστές, δεν υπήρχε χρόνος για να ασχοληθούμε με αυτό... Νομίζω πως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει παράλληλα κάπου αλλού».

Ο Κραζίνσκι, που σκηνοθετεί και το σίκουελ, έγραψε μόνος το σενάριο αυτή τη φορά. «Είχα μικρές ιδέες για το σίκουελ, αλλά δεν ένοιωθα πως οδηγούσαν κάπου. Είχα προτείνει στο στούντιο να κάνουν την ταινία με κάποιον άλλον, πήραν κάποιες ιστορίες, αργότερα ο παραγωγός μου ζήτησε να αναπτύξω λίγο μια ιδέα μου. Βρήκα πράγματα που λειτουργούν και τελικά θα γράψω εγώ όλο το σίκουελ», είχε δηλώσει.

Νέες προσθήκες στο καστ του σίκουελ είναι ο Κίλιαν Μέρφι («Batman Begins», «28 Μέρες Μετά», «Peaky Blinders») ως ένας άντρας με «μυστηριώδεις προθέσεις που εισχωρεί στην οικογένεια Άμποτ», ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντζιμόν Χουνσού («Ματωμένο Διαμάντι», «In America») και ο Μπράιαν Ταϊρί Χένρι («Χήρες», «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»). [spoiler] Σύμφωνα με τον Χένρι το σίκουελ θα δώσει απαντήσεις σχετικά με τα τέρατα που εμφανίζονται στην πρώτη ταινία: «Θα υπάρξουν μερικές απαντήσεις για το πού και πώς ξεκίνησαν όλα. Νομίζω πως ο κόσμος θέλει να γνωρίζει. Αλλά θα δείτε σίγουρα και μία διαφορετική πλευρά...», δήλωσε ο ηθοποιός στο Observer. [spoiler]

Στο «Ήσυχο Μέρος», το γοητευτικό, καλλιτεχνικό ζευγάρι (και στη ζωή) Τζον Κραζίνσκι - Έμιλι Μπλαντ έπαιξαν με το είδος και τα κλισέ του τρόμου, προκάλεσαν ανατροπή στα ταμεία (πάνω από 340 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως), σάρωσαν τις κριτικές και παρέδωσαν μία αυθεντική κινηματογραφική έκπληξη. Η ταινία πετυχαίντας το σωστό timing σχολίασε την κοινωνική «σιωπή» σε μία συνθήκη άγριας επιβίωσης και μέσα από το προσφιλές genre, δοκίμασε το κωμικό, indie ταλέντο του Κραζίνσκι στη σκηνοθεσία. Μπορεί οι περισσότερες ταινίες εκεί έξω να επιζητούν τον θόρυβο, αλλά το «Ήσυχο Μέρος» έκανε τη διαφορά με ένα ευφάνταστο σεναριακό εύρημα. «Αν μου λέγατε πέντε χρόνια πριν ότι ένα σχεδόν βωβό φιλμ, με πρωταγωνιστή τον αστείο τύπο από το "The Office", θα γινόταν επιτυχία στην Paramount, θα έλεγα "Πρέπει να δουλέψω για την Paramount"!», είχε δηλώσει ο CEO του στούντιο Τζιμ Γιανόπουλος.