«40 Years of Rocky»: Ο Σιλβέστερ Σταλόνε ετοιμάζει ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο alter ego του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:18
19/11

«40 Years of Rocky»: Ο Σιλβέστερ Σταλόνε ετοιμάζει ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο alter ego του

Με αρκετό υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας του 1976, ο μύθος του αξέχαστου κινηματογραφικού αουτσάιντερ επανεξετάζεται από τον δημιουργό του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό πως ψάχνει τρόπους να συνεχίσει το μύθο του «Rocky», έστω και αν το «Creed 2» έφερνε σε τελικό αποχαιρετισμό. Έχοντας ήδη προτείνει ιδέες, όπως τη γνωριμία του ήρωά του με νεαρό μετανάστη τον οποίο και προπονεί βοηθώντας τον παράλληλα να παραμείνει στη χώρα, ο Σταλόνε περιμένει απαντήσεις όμως ως τότε φροντίζει και για τη δική του...προπόνηση.

Στο πλαίσιο αυτής επιμελέιται και αφηγείται το ντοκιμαντέρ «40 Years of Rocky: The Birth of a Classic» το οποίο έχει αγοράσει ήδη η Metro-Goldwyn-Mayer με σκοπό να το προβάλλει στο συνδρομητικό κανάλι της, Epix, σαν συμπλήρωμα στο αφιέρωμα που κάνει σε όλο το franchise. Το ντοκιμαντέρ περιέχει αρκετό υλικό από τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας, το 1976, καθώς και εξομολογήσεις του Σταλόνε για τη δική του μάχη και τη σύνδεσή της με τον χαρακτήρα που δημιούργησε. 

O Ντέρεκ Γουέιν Τζόνσον έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, δυο χρόνια μετά το ντοκιμαντέρ που έκανε για τον σκηνοθέτη του «Rocky», Τζον Άβιλντσεν, με τίτλο «John G. Avildsen: King of the Underdogs».