Η «Νύμφη του Νερού» του Κρίστιαν Πέτζολντ είναι η Ταινία Λήξης των 26ων Νυχτών Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:30
17/9

Η «Νύμφη του Νερού» του Κρίστιαν Πέτζολντ είναι η Ταινία Λήξης των 26ων Νυχτών Πρεμιέρας

Ο πολυβραβευμένος δημιουργός των «Phoenix» και «Transit», Κρίστιαν Πέτζολντ, ανατρέπει τα θεμέλια του μελοδράματος με μια ρομαντική βουτιά σε μία δική του «Μορφή του Νερού», διηγούμενος την ιστορία ενός μεταφυσικού έρωτα. Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την σαγηνευτική ερμηνεία της Πόλα Μπέερ.

Η Ουντίνε είναι μία ιστορικός που γοητεύει το κοινό με τις γνώσεις της πάνω στην αστική ανάπτυξη του Βερολίνου. Όταν ο άντρας που αγαπάει την αφήνει, ένας αρχαίος μύθος ξυπνά και την προστάζει να σκοτώσει εκείνον που την πρόδωσε, επιστρέφοντας στη συνέχεια στο νερό.

Ο πολυβραβευμένος δημιουργός των «Barbara», «Phoenix» και «Transit», Κρίστιαν Πέτζολντ, στην πιο θαρραλέα σκηνοθετική απόπειρα της καριέρας του, ανατρέπει τα θεμέλια του μελοδράματος με μια ρομαντική βουτιά σε μία δική του «Μορφή του Νερού», για να διηγηθεί μέσα από εικόνες απαράμιλλης γοητείας και εκστατικής ομορφιάς την ιστορία ενός έρωτα τόσο ακριβοθώρητου όσο και καταδικασμένου.

Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου για τη σαγηνευτική Πόλα Μπέερ, η οποία μαζί με τον Φραντς Ρογκόφσκι απογειώνουν ερμηνευτικά αυτό το σκοτεινό παραμύθι αγάπης.

Θα προηγηθεί η Τελετή Λήξης - Απονομή Βραβείων των Διεθνών Διαγωνιστικών τμημάτων του Φεστιβάλ (19:30). Μετά την έναρξη της τελετής ΔΕΝ επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα. Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος της τελετής (20:30). 

Online εισιτήρια -> https://www.viva.gr/tickets/cinemas/nyxtespremieras2020/undine/

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2020.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ

Το 26ο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας συνολικά 138 ταινίες απ' όλο τον κόσμο, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, ελληνικές πρεμιέρες, επιλογές από το ακυρωμένο Φεστιβάλ Καννών και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα sites του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.