«Δεν Υπάρχει Κακό» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ: Η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου στις Νύχτες Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:15
15/9

«Δεν Υπάρχει Κακό» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ: Η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου στις Νύχτες Πρεμιέρας

Φέτος ο Χρυσός Λέοντας και η Χρυσή Άρκτος έρχονται στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας! Το «Δεν Υπάρχει Κακό» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ, η πανηγυρική Χρυσή Άρκτος της 70ής Μπερλινάλε, στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2020).

Τέσσερεις καθηλωτικές βινιέτες, γυρισμένες κρυφά από το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, επιχειρούν να ζυγίσουν τον ανθρώπινο αντίκτυπο της διαρκούς απειλής των πολιτικών διώξεων και της θανατικής ποινής στο σύγχρονο Ιράν. Αψηφώντας την απαγόρευση να γυρίζει ταινίες αλλά και να ταξιδέψει έξω από τα σύνορα της πατρίδας του, ο Μοχάμαντ Ρασούλοφ αντιστέκεται έμπρακτα και σθεναρά μέσα από την τέχνη του.

Η φετινή Χρυσή Άρκτος του Βερολίνου ξεκινά από έναν πικρά ειρωνικό τίτλο - εξίσου ειρωνικό με την αδυναμία του σκηνοθέτη να παραστεί στην πρεμιέρα της ίδιας του της ταινίας και την βράβευσή του - για να γίνει τελικά μια οικουμενική δήλωση αντίστασης απέναντι σε κάθε αυταρχική εξουσία και φυσικά ένα ηχηρό μήνυμα πίστης στη δύναμη του σινεμά να σπάει όρια και τείχη.

Μία ταινία για την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2020.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα sites του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.