Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την Ελίζαμπεθ Μος στο ντελιριακό «Shirley» της Τζόζεφιν Ντέκερ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:45
28/7

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την Ελίζαμπεθ Μος στο ντελιριακό «Shirley» της Τζόζεφιν Ντέκερ

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες του 2020 στη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης | 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου.

Η Τζόζεφιν Ντέκερ είναι μια δημιουργός που κάθε της σκηνοθετική προσπάθεια εξερευνά τα όρια της κινηματογραφικής γλώσσας με μια ματιά προσωπική, αυθεντική και εξόχως πειραματική. Αν κάτι έχει κατακτήσει η Αμερικανίδα σκηνοθέτις είναι ότι πλέον το κινηματογραφικό της αποτύπωμα είναι μοναδικό και αναγνωρίσιμο από χιλιόμετρο.

Πριν δυο χρόνια, η προηγούμενη ταινία της «Madeline's Madeline» ενθουσίασε αρκετό κόσμο σε Σάντανς και Βερολίνο και φέτος ανέβηκε κατηγορία με ένα θρίλερ μυστηρίου που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Σούζαν Σκαρφ Μέρελ και έχει ως θέμα του την θρυλική συγγραφέα ιστοριών τρόμου Σίρλεϊ Τζάκσον. Το «Shirley» πρόλαβε την πανδημία και προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου ((διαβάστε τη γνώμη μας εδώ) αποδεικνύοντας πώς η Ντέκερ είναι ικανή να διαχειριστεί ένα καστ μεγάλου ειδικού βάρους καθώς και ένα μεγαλύτερο μπάτζετ χωρίς να απεκδυθεί των αρετών που έκαναν το σινεμά της ελκυστικό στα μάτια μας. 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν δυο από τους πιο ταλαντούχους, «εύστοχους» σύγχρονους ηθοποιούς, η Ελίζαμπεθ Μος ως Σίρλεϊ Τζάκσον και ο Μάικλ Στούλμπαργκ στο ρόλο του συζύγου της, καθηγητή πανεπιστημίου, Στάνλεϊ Έντγκαρ Χάιμαν. Η Ντέκερ παραδίδει ένα ψυχολογικό θρίλερ, που απέχει παρασάγγας από τη δομή και τη φόρμα ενός κλασικού biopic, ενώ η Ελίζαμπεθ Μος πλάθει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κινηματογραφικό πορτρέτο.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα έχει τη μεγάλη χαρά να προβάλλει σε πανελλήνια πρεμιέρα το «Shirley»  της Τζόζεφιν Ντέκερ, συνεχίζοντας να παρακολουθεί από κοντά την καριέρα αυτής της τόσο ιδιαίτερης δημιουργού, καθώς στο παρελθόν έχουν προβληθεί από το φεστιβάλ τα εξαιρετικά «Thou Wast Mild and Lovely» και «Madeline's Madeline».

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αισιοδοξούμε ώστε η 26η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να φιλοξενηθεί στις κινηματογραφικές μας αίθουσες, σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής, όπως αυτές θα οριστούν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και με απαράβατο γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και των θεατών μας. 

Για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς κ.ά.) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη προβλέψει ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.   

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον. 

Βρείτε όλα τα νέα και τις ενημερώσεις για το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στα aiff.gr και cinemagazine.gr και στα social mediaFacebook AIFFInstagramTwitter.  

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.