Και οι 20 είναι υπέροχοι! Οι Κριτικές Επιτροπές του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:55
17/9

Και οι 20 είναι υπέροχοι! Οι Κριτικές Επιτροπές του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει με υπερηφάνεια τους/τις Προέδρους και τα μέλη των φετινών κριτικών επιτροπών. Καταξιωμένοι επαγγελματίες, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, μουσικοί (και όχι μόνο) από Ελλάδα και εξωτερικό θα τιμήσουν το Φεστιβάλ με την παρουσία και τις επιλογές τους.

Κριτική Επιτροπή  - Διεθνές Διαγωνιστικό

ΓΟΥΙΤ ΣΤΙΛΜΑΝ (πρόεδρος)

Ο Γουίτ Στίλμαν είναι Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, γεννημένος στην Ουάσινγκτον. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και έχει ζήσει και εργαστεί στη Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία. Δύο από τα σενάρια του τα μετέτρεψε σε μυθιστορήματα, ένα εκ των οποίων βραβεύτηκε με το France's Prix Fitzgerald.

Φιλμογραφία
2016 Έρωτας & Φιλίες
2012 Damsels in Distress
1998 Οι Τελευταίες Μέρες της Ντίσκο
1994 Barcelona
1990 Metropolitan

ΧΑΝΑ ΠΑΤΕΡΣΟΝ

Η Χάνα Πάτερσον είναι σκηνοθέτις και παραγωγός στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό το διάστημα εργάζεται σε διάφορα έργα κινηματογράφου και τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου του «Claude» με το BFI, νικητή του The Athena List σε συνεργασία με τα Amazon Studios και το βραβείο Galway Film Fleadh Best Pitch Award, καθώς και διασκευές των έργων της «Much» και του υποψήφιου για Booker, «Unexploded». Έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε εργαστήρια σεναριογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και στο CineStory στο Λος Άντζελες και συμμετείχε στο Guiding Lights υπό την εποπτεία του Ντέιβιντ Χερ. Πρόσφατα έργα της έχουν ανέβει στο Θέατρο Hampstead και Theatre503 στο Λονδίνο και στο θέατρο 59e59 στη Νέα Υόρκη, ως τμήμα των Βρετανών του Off Broadway.

Συν-σεναριογράφος/παραγωγός του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Shelter in Place» (Channel 4 BRITDOC Foundation), έχει επίσης γράψει εκτενώς για τον κινηματογράφο σε εκδόσεις όπως Guardian και Sight & Sound. Συνέβαλε/συμμετείχε σε μία σειρά βιβλίων - Creative Essentials- για το σενάριο και τον κινηματογράφο. Συντονίζει τακτικά Q&A και masterclasses σε φορείς όπως τα Barbican, BFI, BAFTA και τους κινηματογράφους Curzon.


ΜΙΣΕΛ ΒΑΛΕΫ

Γεννήθηκε στην Ελβετία, σπούδασε Δραματική Τέχνη και συνεργάστηκε με το Stadttheater Bern. Έζησε δέκα χρόνια στο Παρίσι όπου παρακολούθησε μαθήματα του Αντουάν Βιτέζ και συνεργάστηκε με πειραματικούς θιάσους. Από το 1985 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. ΄Εχει συμμετάσχει σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, τηλεοπτικές σειρές, τηλεταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Νικολαΐδης, η Τώνια Μαρκετάκη, ο Γιάννης Χουβαρδάς και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με την Αναστασία Ρεβή στο Κ.Θ.Β.Ε., τη Χρύσα Καψούλη και την DameBlanche, καθώς και την Μπάρμπαρα Γουέμπερ στο Εθνικό Θέατρο. Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας» (υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας). To 2015 συμμετείχε στο «Go Down Moses» του Romeo Castellucci. Έκανε την in situ installation and live performance «Athens Street Gardens» στο Theater der Künste της Zυρίχης. Παράλληλα, συνεργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια με τον καλλιτέχνη πολυμέσων Δημοσθένη Αγραφιώτη σε ποιητικά δρώμενα και περφόρμανς. Μεταφράζει στην γαλλική, γερμανική και ιταλική γλώσσα. Επιμελήθηκε την έκθεση «Τα χρόνια της χολέρας» αφιερωμένη στο έργο του Νίκου Νικολαΐδη στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2007.

ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΜΟΥΡΕΙΡΑ

Ο Ουμπέρτο Μουρέιρα κατάγεται από τη Βραζιλία. Ζει και εργάζεται σαν δημοσιογράφος και συντονιστής στη Ζυρίχη. Σπούδασε υποκριτική στο Σάο Πάολο. Είναι μέλος της Ελβετικής Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Καλύπτει διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ως δημοσιογράφος και συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με τη βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de Sao Paulo και το Binoclo.

ΜΠΙΡΓΚΙΤ ΚΟΛΕΡ

Η Μπίργκιτ Κόλερ συνδιευθύνει το Άρσεναλ - Ινστιτούτο Τέχνης Κινηματογράφου και Video Art στο Βερολίνο. Από το 2002 ήταν μέλος της επιτροπής επιλογής ταινιών για το βασικό πρόγραμμα του τμήματος Φόρουμ της Berlinale. Σήμερα, ως προσωρινή προϊσταμένη του ίδιου τμήματος, ήταν υπεύθυνη για το κύριο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Ως επιμελήτρια και συγγραφέας εστιάζει πρωτίστως σε νέες παραγωγές ντοκιμαντέρ καθώς και σε ευρείες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις στην τρέχουσα διεθνή κινηματογραφική παραγωγή (από την Σάνταλ Άκερμαν και τον Πέδρο Κόστα έως την Ανιές Βαρντά και τον Απιτσατπόνγκ Βερασετάκουν). Το επιμελητικό της έργο επικεντρώνεται επίσης στην αισθητική εξερεύνηση των κοινωνικοπολιτικών φαινομένων στον ανεξάρτητο κινηματογράφο από την Αλγερία, την Ελλάδα, τον Λίβανο, το Μαρόκο και την Πορτογαλία. Το 2017, έλαβε την «Ordre des Arts et des Lettres» για την υπηρεσία της στον γαλλικό κινηματογράφο. Είναι μακρόχρονο μέλος των επιτροπών επιλογής DAAD (German Academic Exchange Service) και Goethe-Institut που απονέμουν διεθνείς κινηματογραφικές επιχορηγήσεις. Επιπλέον διδάσκει σε πανεπιστήμια και κινηματογραφικές ακαδημίες, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας και της πρακτικής τής επιμέλειας.

Κριτική Επιτροπή - Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ

ΜΑΓΚΙ ΧΕΡΤ (πρόεδρος)

Η Μάγκι Χερτ ξεκίνησε στα 20 της να εργάζεται σε κινηματογραφικές εκθέσεις αρχικά στο York Film Theatre και μετά συνέχισε στο Κέντρο Τεχνών MacRobert, Στέρλινγκ. Στη συνέχεια πήρε μέρος στο Cinema Tyneside στο Nιουκάσλ, για να αναπτύξει το ερευνητικό κέντρο και το βιβλιοπωλείο. Έγινε μέλος της ομάδας και σε συνεργασία με τη Σίλα Γουίτακερ δημιούργησαν το πρωτοποριακό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Tyneside στη δεκαετία του 1980. Έκτοτε εργάζεται στο BFI στο Σάουθ Μπανκ του Λονδίνου σε διάφορους ρόλους, όπως υπεύθυνη προγράμματος των εκδηλώσεων, διοργάνωση εκθέσεων αφισών και φωτογραφίας, συνεισφέροντας στις διεθνείς δράσεις του BFI τόσο σε επίπεδο φεστιβαλικών διοργανώσεων όσο και στον προγραμματισμό. Η Μάγκι ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τη διεύρυνση της πολιτιστικής πρόσβασης και την ποικιλομορφία στα είδη ντοκιμαντέρ.

ΣΟΝΟΡΑ ΜΠΡΟΚΑ

Ξεκινώντας από το 2005, η Σονόρα Μπρόκα επιμελείται τόσο εθνικά όσο και διεθνή κινηματογραφικά προγράμματα για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρίγα, τις Σκανδιναβικές Ημέρες Κινηματογράφου της Ρίγα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά «Berimora kino». Διετέλεσε διευθύντρια του IFF Arsenal για δύο χρόνια, ενώ το 2014 συμμετείχε στη δημιουργία της διάδοχης IFF της RIGA, όπου εργάζεται για πέμπτη χρονιά ως καλλιτεχνική διευθύντρια. Η Σονόρα Μπρόκα παρουσιάζει το ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Piejūras klimats»,  γράφει κριτικές ταινιών για το εβδομαδιαίο περιοδικό «IR», το μηνιαίο περιοδικό «Klubs» και την πύλη Kinoraksti.lv. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες κριτικές επιτροπές κινηματογραφικών φεστιβάλ και στη κριτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το βραβείο LUX.

ΓΚΕΡΧΑΡΝΤ ΒΙΣΝΕΡ

Ο Γκέρχαρντ Βίσνερ γεννήθηκε το 1962, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κάσελ στην κοινωνιολογία, τις πολιτικές επιστήμες και την παιδαγωγική. Από το 1985 συμμετέχει στο Filmladen Kassel e.V., ενώ από το 1989 έχει αναλάβει τον προγραμματισμό του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Βίντεο στο Κάσελ (με εξειδίκευση στις ταινίες μικρού μήκους και τις εγκαταστάσεις). Από το 1995 είναι ιδρυτής και συνιδιοκτήτης των κινηματογράφων BALi cinemas Kassel και το 1997 έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Βίντεο στο Κάσελ. Μεταξύ άλλων έχει επιμεληθεί την Werkleitz Biennale (1998, 2002), ενώ κατά τα έτη 1997, 2002, 2007 ήταν στην οργάνωση και πραγματοποίηση του κινηματογραφικού προγράμματος στη DOCUMENTA (13). Διετέλεσε επίσης συν-επιμελητής για Ανερχόμενους Καλλιτέχνες (AG Kurzfilm / German Films Vol. 1 - 3.). Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ σαν μέλος κριτικών επιτροπών μερικά εκ των οποίων συμπεριλαμβάνουν τα Cinema Verite Teheran, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μονάχου, Εβδομάδα Ντοκιμαντερ στο Αμβούργο, Images Festival Toronto.

ΜΠΕΡΝΑΝΤΕΤ ΤΟΥΖΑ ΡΙΤΕΡ

Βραβευμένη σκηνοθέτις που ειδικεύεται σε δημιουργικά ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας. Σπούδασε σκηνοθεσία και μοντάζ στη Βουδαπέστη στην Ουγγαρία. Το πρώτο ντοκιμαντέρ της «Μια Γυναίκα Αιχμάλωτη» παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς το 2018, ήταν υποψήφιο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 24ο ΔΦΚΑ / ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΡΗΓΑΣ

Σπούδασε φωτογραφία, ιστορία της φιλμοκατασκευής και ντοκιμαντέρ στο Μπέρκλεϊ. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερα τιμημένα ντοκιμαντέρ: «Συνήθειες», «Πάρβας, Άγονη Γραμμή», «100 (Αλεξάνδρας 173, Αθήνα)» και «Black Box». Την Άνοιξη του 2017 παρουσίασε την πρώτη του φωτογραφική έκθεση στην «Γκαλερί Σκουφά» στην Αθήνα. Ο τίτλος της ήταν «0.7 έως άπειρον». Το «Πάρβας, Άγονη Γραμμή» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2009 και γνώρισε εμπορική επιτυχία.

Κριτική Επιτροπή - Ελληνικές Μικρού Μήκους

ΑΜΑΝΤΑ ΛΙΒΑΝΟΥ (πρόεδρος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες (MA History) στο London School of Economics. Μετά από μια σύντομη θητεία στην παραγωγή διαφήμισης στην Φιλμική Εταιρεία μεταπήδησε στον κινηματογράφο, συν-ιδρύοντας την εταιρία παραγωγής IdeeFixe, ενώ συνεργάστηκε στην τηλεόραση με το Mega Channel & to Mad.Το 2014 ίδρυσε την εταιρεία Neda Film. Είναι απόφοιτος του ευρωπαϊκού προγράμματος επιμόρφωσης παραγωγών EAVE, EAVE+ & Midpoint καθώς του Sundance Institute (Producer’s Summit, 2014) Έχει διατελέσει στο ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA). Το 2018 συν-ίδρυσε με τη Καλλιόπη Χαραλάμπους, το Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (www.aithcff.gr) η πρώτη έκδοση του οποίου πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΠΟΥΡΑΣ

Ο Χρήστος Βούπουρας γεννήθηκε το 1954 στην Κώμη της Λέσβου. Είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης των εξής ταινιών: «Λιποτάκτης», ταινία μεγάλου μήκους (1988) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κόρρα. «Mirupafshim», ταινία μεγάλου μήκους (1977) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κόρρα. «Ο Χορός των Αλόγων», ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους (2001). «7 Θυμοί», ταινία μεγάλου μήκους (2014).

Από τις εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορούν τα βιβλία του «Μιρουπάφσιμ θα πει καλή αντάμωση», το οποίο έγραψε σε συνεργασία με τον Γιώργο Κόρρα, «Στο αδιέξοδο της οδού Ασωμάτων», διηγήματα (2004) καθώς και το μυθιστόρημα «7 Θυμοί» 2014.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΝΟΣ

Ραδιοφωνικός Παραγωγός - Μελωδία FM 91.2 Γεννήθηκε στην Αυστραλία από γονείς μετανάστες. Μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως φοιτητής Erasmus παρακολούθησε μαθήματα επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Louvain La Neuve στο Βέλγιο. Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο ερασιτεχνικά από το τέλος του σχολείου για να ξεκινήσει επισήμως την επαγγελματική του σχέση με το μέσο στον «Σταθμό 101,3» (νυν «Δίεση») από το 1997 μέχρι το 2006. Την ίδια χρονιά προστέθηκε στο δυναμικό του Μελωδία 99,2, όπου μαζί με την παρουσία του στον αέρα έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Προγράμματος από το 2015. Παράλληλα συνεργάζεται με το περιοδικό Madame Figaro σε συνεντεύξεις καλλιτεχνών καθώς και σε κείμενα για το σινεμά, τη μουσική και το θέατρο. Ασχολείται επίσης με αφηγήσεις ντοκιμαντέρ και εκφωνήσεις διαφημιστικών μηνυμάτων.

ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Λίνα Νικολακοπούλου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Φοίτησε στην σχολή κινηματογράφου Σταυράκου και παράλληλα εργάστηκε για την τηλεοπτική σειρά «Παρασκήνιο».Εχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου στην σχολή του Πέλου Κατσέλη. Άρχισε να γράφει στίχους από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και συνεργάστηκε στην πορεία της με καταξιωμένους συνθέτες και ερμηνευτές. Ήταν μέλος της δημιουργικής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας με το παράσημο του Φοίνικος.

ΜΑΡΙΣΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ

Η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ως μεταφράστρια, δραματουργός και βοηθός σκηνοθέτη στο θέατρο. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: BLITZ, Ν. Καραθάνο, Ν.Labôt, Π.Κούτρα, Α.Παπαδημητρόπουλο, Σ.Τζουμέρκα, Θ.Καρανικόλα, Κ.Γαβρά, Φ.Τσίτο, Λ.Χαρίτο, Π.Δημητρακοπούλου, Σ.Κυριακοπούλου. Για τη συμμετοχή της στην ταινία «Η δουλειά της» του Ν. Labôt έλαβε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στην 10η απονομή των βραβείων «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Photo Amanda Livanou © Nikos Pastras

Κριτική Επιτροπή - Πρωτοεμφανιζόμενοι Έλληνες Δημιουργοί και Ηθοποιοί

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ (πρόεδρος)

Ο Παναγιώτης Φαφούτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Δουλεύει ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός. Έχει σκηνοθετήσει 6 μικρού μήκους ταινίες που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 2 ταινίες μεγάλου μήκους , την "Κληρονόμο και τον "Παράδεισο". Είναι καθηγητής σκηνοθεσίας κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και σε Δραματικές Σχολές. Μαζί με την Ελίνα Ψύκου γράφει το σενάριο για την τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία με προσωρινό τίτλο "Παραλιακή".

ΑΛΙΚΗ ΔΑΝΕΖΗ KNUTSEN

Η Αλίκη είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Σπούδασε κινηματογράφο και φιλοσοφία στην Νέα Υόρκη. Ζει στην Αθήνα και σκηνοθετεί στο θέατρο. Μεγάλου μήκους ταινίες: Δρόμοι και Πορτοκάλια (1996), Bar (2003), Chinatown - Τα Τρία Καταφύγια (2018). Αυτό το διάστημα γράφει το σενάριο για την επόμενή της ταινία. Η νέα της θεατρική δουλειά, Reigen - Δέκα Διάλογοι για το Σεξ, του Άρθουρ Σνίτσλερ ανεβαίνει στο θέατρο τον
Οκτώβριο.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Ο Ηλίας Μαγκλίνης (Κινσάσα-Κονγκό, 1970) είναι αρχισυντάκτης του κυριακάτικου πολιτιστικού ένθετου της Καθημερινής. Έχει εκδώσει τρία βιβλία μυθοπλασίας. Η νουβέλα «Η ανάκριση» μεταφράστηκε στα αγγλικά και σερβικά, ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο (η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται το φθινόπωρο του 2019). Το μυθιστόρημά του «Πρωινή γαλήνη» απέσπασε τρία λογοτεχνικά βραβεία, ένα εξ αυτών από την Ακαδημία Αθηνών. Μέσα στον Οκτώβριο θα εκδοθεί το νέο του βιβλίο «Είμαι όσα έχω ξεχάσει. Μια αληθινή ιστορία» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ

Η Μαρίζα Ρίζου ξεχώρισε στα 17 της σαν παιδί της Χορωδίας. Ξεκίνησε στη σκηνή σαν βασική τραγουδίστρια και guest το 2007. Το 2009 σήμανε τη λήξη των ακαδημαϊκών σπουδών της –ΕΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών– και της «θητείας» της σε μεγάλη διαφημιστική. Το 2011 μετά από μαθήματα αυτοσχεδιασμού σε jazz vocals και αντί ενός master, jazz voice στο Amsterdam, αποφασίζει να μείνει στην Ελλάδα. To 2012 με μια απρόσμενη διασκευη του τραγουδιου του Φοίβου Δεληβοριά, “Μπόσα Νόβα του Ησαΐα“, προετοιμάζει το έδαφος για τον πρώτο της δίσκο ο οποίος κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2013 με τίτλο «Γλυκό πρωί».

Από τον δίσκο ξεχωρίζει το “Μια άλλη ευτυχία” το οποίο υπογράφει η ίδια συνθετικά και στιχουργικά. Το τραγούδι κατακτά με τη σειρά του τα ραδιόφωνα φτάνοντας στη θέση 154 του Media Inspector μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες. Το 2014 ερμηνεύει το “Πετάω” παρέα με τον Πάνο Μουζουράκη. Το τραγούδι γνωρίζει εξαιρετική επιτυχία και της δίνει φόρα για τη δημιουργία του 2ου δίσκου της «Μεγάλη Γιορτή» που κυκλοφορεί από την Feelgood Records τον Οκτώβριο του 2016. Από τότε μέχρι και σήμερα η Μαρίζα Ρίζου πραγματοποιεί εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου στην Αθήνα, ενώ παράλληλα γράφει μουσική για το θέατρο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ

Σκηνοθέτης και ηθοποιός, ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ, ιδρυτής της εταιρείας θεάτρου TEMPUSVERUM και τελών χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Θέατρο ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ από το 2015 θεσπίζοντας το ADAPT FESTIVAL και την ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, όπου διδάσκει υποκριτική για θέατρο και κινηματογράφο. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για την ερμηνεία του στο θέατρο ενώ συνεργάστηκε με τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες Ολιβιέ Πι στο φεστιβάλ Αβινιόν καθώς και τον Λουντοβίκ Λαγκάρτ. Το 2016 συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του Taratsa International Film Festival της Θεσσαλονίκης ενώ το 2006 σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «WITHOUT» που πήρε μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας.