«Μια Λαμπρότερη Καλοκαιρινή Μέρα»: Μια από τις 100 καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:37
17/9

«Μια Λαμπρότερη Καλοκαιρινή Μέρα»: Μια από τις 100 καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας

Κορωνίδα του φετινού αφιερώματος στον σπουδαίο Έντουαρντ Γιανγκ, αυτό το επικό αριστούργημα προβάλλεται ψηφιακά αποκατεστημένο, εδώ και ενάμιση χρόνο, σε λιγοστές και επιλεγμένες αίθουσες του πλανήτη. Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εξασφάλισε την εξαιρετική κόπια και φιλοξενεί την ανυπέρβλητη ταινία σε μια μοναδική προβολή που δεν πρέπει να χάσετε.

Από τον Λουκά Κατσίκα

Τρία χρόνια χρειάστηκε ο Έντουαρντ Γιανγκ για να πραγματοποιήσει αυτό τον αξεπέραστο σταθμό για το σινεμά της Ταϊβάν και του κόσμου ολόκληρου. Και τέσσερις απίστευτες ώρες για να ταξιδέψει το κοινό στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και στην ιστορία ενός επαναστατημένου αγοριού που μεγαλώνει στο μέσο μεγάλων κοινωνικών αναταραχών ερωτευμένος με ένα κορίτσι, μπλεγμένος με βίαιες συνοικιακές συμμορίες, συνεπαρμένος από τον Έλβις Πρίσλεϊ και την αμερικανική κουλτούρα και ανήμπορος να αντιδράσει απέναντι στους μηχανισμούς ενός κόσμου τον οποίο δεν μπορεί να κατανοήσει.

Με εκπληκτικό έλεγχο της αφήγησης και των τεχνικών μέσων, όραμα και φιλοδοξία τα οποία εξαργυρώνονται πλήρως, και μια θαυμάσια πρωταγωνιστική ερμηνεία από τον τότε πιτσιρίκο Τσανγκ Τσεν, μετέπειτα ηθοποιού του Γουόνγκ Καρ Γουάι, ο Γιανγκ γίνεται αρχιτέκτονας ενός θαυμαστού magnum opus πάνω στο μοιραίο ραντεβού του ανθρώπου με την Ιστορία το οποίο 5000 περίπου κριτικοί από όλο τον πλανήτη τοποθέτησαν ανάμεσα στις εκατό καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ.

Κατόπιν πρόσφατης (και ενδελεχούς) ψηφιακής επεξεργασίας, η οποία ταξίδεψε την ταινία σε λίγες και καλές αίθουσες ολόκληρου του κόσμου και βοήθησε ακόμη περισσότερους θεατές να την ανακαλύψουν, το «Μια Λαμπρότερη Καλοκαιρινή Μέρα» απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια εκπληκτικού σεβασμού και φήμης, βρίσκεται να κοσμεί πολλές και διαφορετικές best of λίστες κάθε χρόνο κι τοποθετείται επάξια πλάι σε δημιουργίες του κλασικού σινεμά. Η ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ταινία είναι μοναδική και δεν χάνεται.

Το «Μια Λαμπρότερη Καλοκαιρινή Μέρα» προβάλλεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ ως μέρος της ρετροσπεκτίβας στο έργο του Έντουαρντ Γιανγκ, στα πλαίσια του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το αφοέρωμα στον Έντουαρντ Γιάνγκ:
Αστικοί Μύθοι: Το Ανυπέρβλητο Σινεμά του Έντουαρντ Γιάνγκ

Αγοράστε online τα εισιτήριά σας εδώ:
Μια Λαμπρότερη Καλοκαιρινή Μέρα / A Brighter Summer Day