24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Η εκστατική «Μανία» του Γιώργου Πανουσόπουλου ξανά σε μεγάλη οθόνη! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:36
24/9

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Η εκστατική «Μανία» του Γιώργου Πανουσόπουλου ξανά σε μεγάλη οθόνη!

Μια από τις πιο αποστομωτικές δημιουργίες του ελληνικού σινεμά επιστρέφει για μια και μοναδική φορά εκεί που δικαιωματικά ανήκει: σε μεγάλη οθόνη. Σήμερα, στις έξι το απόγευμα, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

Από τον Λουκά Κατσίκα

Στη διάρκεια ενός καλοκαιρινού μεσημεριού, θηλυκό στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, με σύζυγο, παιδιά και πολλά εργασιακά άγχη, επιχειρεί με τη μικρή της κόρη μια ήσυχη βόλτα στον Εθνικό Κήπο, εκεί που σύντομα θα συντελεστεί μια μαγική και βίαια απελευθερωτική αφύπνιση των πιο απόκρυφων ενστίκτων της, μετατρέποντας την ειδυλλιακή τοποθεσία σε ανεξέλεγκτη ζούγκλα και την ίδια σε ένα ασυγκράτητο στοιχείο της Φύσης. 

Αληθινό τεχνικό επίτευγμα και προσωπική ταινία δημιουργού με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς ο Γιώργος Πανουσόπουλος αναλαμβάνει σε αυτήν καθήκοντα παραγωγού, σεναριογράφου, σκηνοθέτη, διευθυντή φωτογραφίας και μοντέρ, η σχεδόν αποστομωτική «Μανία» χρησιμοποιεί ένα πρόσχημα ιστορίας για να εξαπολύσει ένα άγρια διονυσιακό και φιλμικά παροξυσμικό κάλεσμα στην επανάσταση των ανθρωπίνων πόθων και των πιο αρχέγονων αισθήσεων. 

Η σπασμωδική κινηματογράφηση του Πανουσόπουλου συνεπαίρνει με το ζωώδη της δυναμισμό, η αθηναϊκή καθημερινότητα μετατρέπεται εκπληκτικά σε παραίσθηση, ο Άρης Ρέτσος μεταμορφώνεται μοναδικά σε μοντέρνος Διόνυσος, ο Νίκος Ξυδάκης συμβάλει καταλυτικά με τη μουσική του.