24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:21
24/9

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου

Δείτε αναλυτικά όλες τις προβολές της σημερινής μέρας και κλείστε τα εισιτήριά σας online μέσω viva.gr.

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν και ο Τζέικ Τζίλενχαλ στο πολυαναμενόμενο «Wildlife», ένα ριζοσπαστικό κοινωνιολογικό πείραμα, ο βραβευμένος στις Κάννες «Σταθερός Παράγοντας», οι ρομαντικοί «χτύποι της Καρδιάς μου», η κινηματογραφική τόλμη της Τζόζεφιν Ντέκερ, η ασυγκράτητη «Μανία» του Γιώργου Πανουσόπουλου, ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ στο «Βουνό» και το βραβείο σκηνοθεσία του Σάντανς, στα highlights της πέμπτης μέρας των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας.

Η Σχεδία / The Raft
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Marcus Lindeen
24/9/18, 17:45, Ideal

Το 1973, έξι γυναίκες και πέντε άνδρες σαλπάρουν πάνω σε μια σχεδία για να διασχίσουν αβοήθητοι τον Ατλαντικό, στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού κοινωνιολογικού πειράματος πάνω στην ανθρώπινη επιθετικότητα, την σεξουαλική έλξη και το ένστικτο της επιβίωσης. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά, οι συμμετέχοντες συναντιούνται ξανά για να αναβιώσουν το πιο παράξενο ομαδικό πείραμα όλων των εποχών. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Κοπεγχάγης.

Ο Σταθερός Παράγοντας / The Constant Factor
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Krzysztof Zanussi

24/9/18, 18:00, Odeon Όπερα 1

Ιδεαλιστής νεαρός ονειρεύεται να ανέβει τα Ιμαλάια προκειμένου να ολοκληρώσει το εγχείρημα που έστειλε τον πατέρα του στο θάνατο, την ώρα που αντιμετωπίζει την ανίατη αρρώστια της μητέρας του και το διεφθαρμένο εργασιακό του περιβάλλον. Από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του σινεμά της χώρας του, ο Ζανούσι στοχάζεται πάνω στις ηθικές προκλήσεις που προκύπτουν σε έναν ιδεολογικά ασταθή κόσμο. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών.

Μανία / Mania
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos
24/9/18, 18:00, Άστορ

Σκηνοθετικό επίτευγμα, κινηματογραφική εμπειρία που αξίζει κανείς να (ξανα)δεί σε μεγάλη οθόνη, η μαγική μετατροπή μιας μοντέρνας γυναίκας της μεγαλούπολης σε ασυγκράτητο στοιχείο της φύσης, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας της στον Εθνικό Κήπο, παίρνει στα χέρια του Πανουσόπουλου τη μορφή ενός βίαια διονυσιακού τραγουδιού πάνω στην εξέγερση των αρχέγονων ανθρωπίνων ενστίκτων. Αξέχαστη ερμηνευτική δύναμη ο Άρης Ρέτσος, μοναδική η μουσική υπόκρουση του Νίκου Ξυδάκη. Παρουσία συντελεστών.

Ανάσα Ελευθερίας / And Breathe Normally
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ísold Uggadóttir
24/9/18, 19:30, Δαναός 1

Μια Ισλανδή ελεγκτής διαβατηρίων και μια πρόσφυγας από τη Γουινέα-Μπισάου, που εισήλθε παράνομα στη χώρα, συνάπτουν μια απροσδόκητη συμμαχία όταν οι συγκυρίες ενώνουν μοιραία τις ζωές τους. Στιβαροί γυναικείοι χαρακτήρες, ανθρωπιά που δεν ενδίδει ποτέ σε συναισθηματισμούς, δυο θαυμάσιες πρωταγωνίστριες και ένα ρεαλιστικό σινεμά πιστό στην παράδοση του Κεν Λόουτς και των αδερφών Νταρντέν. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Σάντανς.

Οι Χτύποι της Καρδιάς μου / Sorry Angel
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Christophe Honoré
24/9/18, 19:45, Ideal

Χρονικό μιας εποχής και μιας αγάπης, με φόντο το ανήσυχο ερωτικά Παρίσι των αρχών του '90, το πλημμυρισμένο συναίσθημα, ποπ αναφορές και χτυποκάρδι νέο φιλμ του σκηνοθέτη των ευφορικών «Τραγουδιών της Αγάπης», είναι ένα γλυκόπικρο ρομάντζο και συνάμα μια ταινία που σφύζει από ζωή. Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Τα Πρόσωπα της Μάντλιν / Madeline's Madeline
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Josephine Decker
24/9/18, 20:00, Odeon Όπερα 1

Εγκλωβισμένη μεταξύ μιας νευρωτικής μητέρας και μιας φιλόδοξης θεατρικής δημιουργού, μια 16χρονη ανερχόμενη ηθοποιός προσπαθεί να χαρτογραφήσει τα θολά όρια μεταξύ ερμηνείας και πραγματικότητας, αγάπης και εκμετάλλευσης. Μια παραισθησιογόνος βόλτα στην ανεξερεύνητη πλευρά της κινηματογραφικής γλώσσας και η ανακάλυψη ενός εκθαμβωτικού ταλέντου στο πρόσωπο της πρωτοεμφανιζόμενης Ελένα Χάουαρντ.

Τα Καλά Κορίτσια Δεν Μένουν για Πρωϊνό / Nice Girls Don't Stay For Breakfast
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bruce Weber
24/9/18, 20:15, Άστορ

Γίγαντας της υποδήλωσης και «ψυχή του νουάρ», κατά τον Ρότζερ Έμπερτ, ο Ρόμπερτ Μίτσαμ είναι στο επίκεντρο του διάσημου φωτογράφου Μπρους Γουέμπερ, που μάζεψε μια σειρά διασημοτήτων, ξέθαψε άγνωστο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό και παρέδωσε αυτό το ντοκιμαντέρ από και για μάγκες και κούκλες που αναπολούν την εποχή που το stardom είχε προσωπικότητα και χάρισμα.

Wildlife
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Paul Dano
24/9/18, 22:00, Δαναός 1

Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’ επίφαση ευτυχισμένο γάμο των γονιών του να καταρρέει. Ο ταλαντούχος ηθοποιός του «Θα Χυθεί Αίμα» περνά πίσω από την κάμερα, βάζει μπροστά της τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Κάρεϊ Μάλιγκαν και παραδίδει ένα απροσδόκητης ωριμότητας  σκηνοθετικό ντεμπούτο που άνοιξε την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

Νταϊάν / Diane
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Kent Jones
24/9/18, 22:15, Odeon Όπερα 1

Εβδομηντάχρονη γυναίκα, που έχει ξοδέψει τη ζωή της ανακουφίζοντας τον πόνο των άλλων, συνειδητοποιεί ότι ο αλτρουισμός δεν είναι πάντα το καλύτερο ξόρκι στους προσωπικούς δαίμονες. Ένα πανέμορφο γυναικείο ψυχογράφημα, σκηνοθετημένο με αριστοκρατική μελαγχολία, εκπληκτικά ερμηνευμένο από την Μέρι Κέι Πλέις και βραβευμένο στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και της Τραϊμπέκα.

Το Βουνό / The Mountain
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Rick Alverson
24/9/18, 22:30, Ideal

Ένας εσωστρεφής νεαρός γνωρίζει και ακολουθεί έναν μυστηριώδη ψυχίατρο με ανορθόδοξες μεθόδους, ο οποίος διασχίζει τα άσυλα της χώρας κάνοντας λοβοτομές. Καθώς ο ψυχίατρος γίνεται σταδιακά μέντορας του αγοριού, ξεκινά ένα παράδοξο road trip σε μια αναπάντεχη Αμερική του ‘50, με πρωταγωνιστές τους Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τάι Σέρινταν και Ντενί Λαβάν, υποβλητική σκηνοθεσία, ένα αναχρονιστικό μουσικό score από τον Oneohtrix Point Never και ένα σινεμά- πρόκληση, τοποθετημένο μεταξύ Λάνθιμου και Ρόι Άντερσον.