Το απόλυτο φιλμ για τη ζωή και το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν απόψε στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:31
23/9

Το απόλυτο φιλμ για τη ζωή και το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν απόψε στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Το «Μπέργκμαν: Ένας Χρόνος μια Ζωή» προβάλλεται σήμερα στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1 (19:15, 23/09) στo πλαίσιo των παγκόσμιων εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα εδώ και κλείστε τα εισιτήριά σας μέσω του viva.gr.

Μεταξύ 1957 και 1963, ο σημαντικότερος Σουηδός σκηνοθέτης όλων των εποχών, εισέρχεται σε μια περίοδο δημιουργικότητας χωρίς προηγούμενο, υπογράφοντας μερικά από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα στην ιστορία του κινηματογράφου, μια σειρά παραγωγών για το θέατρο και το ραδιόφωνο και σκηνοθεσίας έξι τηλεοπτικών ταινιών! Την ίδια ώρα, η πολυτάραχη ερωτική του ζωή είναι τόσο πλούσια που αρκεί για να γεμίσει τις σελίδες ενός best seller μυθιστορήματος.

100 χρόνια μετά τη γέννησή του θρυλικού καλλιτέχνη, η Τζέιν Μάγκνουσον βασίζεται σε πλούσιο αρχειακό υλικό και ανέκδοτες συνεντεύξεις για να παραδώσει το απόλυτο φιλμ για τη ζωή και το έργο του Μπέργκμαν και μαζί ένα διαφωτιστικό ντοκουμέντο για όλα όσα μεγάλοι δημιουργοί εμμονικά απαιτούν από τον εαυτό και τους γύρω τους. Κωστής Θεοδοσόπουλος

Με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη γέννηση του μέγιστου Σουηδού σκηνοθέτη, το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συμμετέχει στις εκδηλώσεις της παγκόσμιας κινηματογραφικής κοινότητας με ένα σεμνό φόρο τιμής σε ένα κολοσσιαίο έργο που οφείλει να μνημονεύεται για πάντα.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας.

Δείτε το τρέιλερ του «Μπέργκμαν: Ένας Χρόνος μια Ζωή»: