Τρέιλερ «1917»: Σαμ Μέντες με ένα all-star καστ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο (και στα Όσκαρ) - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
2:27
2/8

Τρέιλερ «1917»: Σαμ Μέντες με ένα all-star καστ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο (και στα Όσκαρ)

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Μέντες παρουσίασε την πρώτη του δουλειά μετά την έξοδό του από το franchise του Τζέιμς Μποντ. 

Από τον Πάνο Γκένα

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το «Spectre» και το «brexit» του Σαμ Μέντες από το franchise του διάσημου πράκτορα. Αναζητώντας αλλού την έμπνευση για την επόμενη δουλειά του ο Μέντες γύρισε πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς στις αρχές του χρόνου ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε το σενάριο για μια ταινία με τίτλο «1917» και ξεκινούσε άμεσα γυρίσματα. 

Αυτα ξεκίνησαν τον Απρίλιο και χθες, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Μέντες παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για χάρη της οποία μαζεύτηκε ένα all-star cast. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του φιλμ, θα παρακολουθήσουμε την ιστορία δύο νεαρών Βρετανών στρατιωτών που δέχονται να αναλάβουν μια αποστολή αυτοκτονίας, καθώς πρέπει να περάσουν μέσα από εχθρικό έδαφος σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μεταβιβάσουν ένα μήνυμα που θα αποτρέψει μια δολοφονική επίθεση.

Ο Τζορτζ ΜακΚέι («Captain Fantastic») και ο Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν («Game of Thrones») έχουν αναλάβει τους ρόλους των δυο πρωταγωνιστών και πλαισιώνονται από εκλεκτό κόσμο: Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μαρκ Στρονγκ, μεταξύ άλλων. Το φιλμ μοιάζει να έρχεται σε αντιστοιχία με τη «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν καθώς παρακολουθεί το πως βιώνουν νεαροί άνδρες τον τρόμο του πολέμου. 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει από τη Universal σε περιορισμένες αίθουσες των ΗΠΑ τα φετινά Χριστούγεννα, ώστε να προλάβει τα επερχόμενα Όσκαρ, και σε ευρεία διανομή στις 10 Ιανουαρίου 2020. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ: