Επιστροφή στο θερινό σινεμά! Η αφίσα του 10ου Athens Open Air Film Festival - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:22
26/5

Επιστροφή στο θερινό σινεμά! Η αφίσα του 10ου Athens Open Air Film Festival

Το Athens Open Air Film Festival, η κινηματογραφική γιορτή της καλοκαιρινής Αθήνας πλησιάζει και σας παρουσιάζουμε την αφίσα της 10ης διοργάνωσης.

Το Athens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας και διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας, θα βρίσκεται κοντά σας και αυτό το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Δηλώνουμε το ελπιδοφόρο «παρών» σε αυτή την πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε και υποσχόμαστε αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, δωρεάν για το κοινό: Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, μετατρέπουμε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά και προετοιμάζουμε εντυπωσιακές drive-in προβολές, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την αρτιότερη οπτικοακουστική εμπειρία, επιφυλάσσοντας στο κοινό θρυλικές και ιδιαίτερα αγαπητές του ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ευχαριστούμε θερμά ομάδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και την πρόεδρό του, κα Άννα Ροκοφύλλου, που με έντονο το αίσθημα της ευθύνης και της πολιτιστικής προσφοράς συνεχίζουμε τη συνεργασία μας που με τόση επιτυχία πραγματοποιείται όλα αυτά τα χρόνια και προχωρούμε στη συνδιοργάνωση και των φετινών μας καλοκαιρινών δράσεων. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την αναγκαία ψυχαγωγία και θεραπευτική πολιτιστική συντροφιά στο κοινό, φροντίζοντας για μια απολαυστική και ασφαλή κινηματογραφική εμπειρία.

Με χαρά παρουσιάζουμε σήμερα το δημιουργικό για την 10η έκδοση του Athens Open& Air Film Festival, δια χειρός του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

Η αφίσα με τα δικά του λόγια:

«Από το 2010, κάθε καλοκαίρι η Αθήνα μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά μέσα από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival. Διανύοντας την πορεία του που φέτος μετράει 10 χρόνια, το Φεστιβάλ κάνει στάση στη δική του “Λεωφόρο της Δόξας”. Εκεί “πλέκει” έναν αστερία από ψάθα, κι έτσι ο καλοκαιρινός θεσμός αποκτά το δικό του χρυσό αστέρι στον ανοιχτό ουρανό της πόλης».

Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ με Bachelor στο Graphic Design, είναι ο σχεδιαστής πίσω από τις αφίσες για το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2016 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές σε διακεκριμένες καμπάνιες, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια εξωφύλλων βιβλίων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο έχοντας αποσπάσει επαίνους και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

         

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ