Pretty Woman - cinemagazine.gr
14:11
2/12

Pretty Woman

Το cinemagazine βρίσκει την ευκαιρία να επιστρέψει στο πολύτιμο αρχείο του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ. Ξεκινάμε με τις πρώτες κριτικές που δημοσιεύτηκαν ποτέ (τεύχος 9, Δεκέμβριος 1990). Τα συγκεκριμένα κείμενα υπογράφονταν συνολικά από τους Γιώργο Τζιώτζιο, Χρήστο Μήτση, Ρόμπυ Εκσιέλ και Γιώργο Κρασσακόπουλο, ενώ δεν υπήρχε ακόμη η βαθμολογία αστεράκια!

Από το αρχείο του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ

H ιστορία επαναλαμβάνεται; Νά μια δύσκολη φιλοσοφική ερώτηση, που όσον αφορά το σινεμά μοιάζει απλούστατη. Οι μεγάλοι μύθοι του κινηματογράφου επανέρχονται στην οθόνη ξανά και ξανά κι αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κοινού, θα μείνουν αιώνιοι.

Το παραμύθι της Σταχτοπούτας το μάθατε από τη γιαγιά σας, το ακούσατε άπειρες φορές από τότε κι όμως σας συγκινεί ακόμα. Αυτό είναι που λένε παιδικό τραύμα. Κι αν αμφιβάλλετε, να μια ταινία για να σας πείσει: Το Pretty Woman έφτασε φέτος τα 175 εκατ. σε εισπράξεις στις ΗΠΑ και σπάει ταμεία όπου κι αν προβάλλεται.

Αυτός: σκληρός επιχειρηματίας (κι ωραίος άντρας). Αυτή: κάνει το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο (έχει όμως χρυσή καρδιά). Θα συναντηθούν (κατά τύχη), θα ερωτευθούν (παράφορα) και θα κληθούν να γεφυρώσουν το κοινωνικό χάος που τους χωρίζει. (Τι λέτε; Θα τα καταφέρουν;). Το σενάριο θυμίζει ταινίες της Βουγιουκλάκη, η ίδια η ταινία όμως θυμίζει παλιές καλές εποχές του Χόλλυγουντ. Βέβαια, οι καταστάσεις είναι πολύ πιο σύγχρονες, γι’ αυτό και πιο πειστικές, οι διάλογοι σημερινοί και σπιρτόζικοι.

Ο Γκάρυ Μάρσαλ, ένας μάλλον ρουτινιάρης σκηνοθέτης (Φλαμίνγκο Κιντ, Οι Φίλες), κάνει την καλύτερη ταινία του, ο Ρίτσαρντ Γκηρ ξαναγίνεται σταρ, ενώ η Τζούλια Ρόμπερτς αποδεικνύει πως υπάρχει έστω και μία γυναίκα που μπορεί να συναγωνιστεί στο box-office τους άντρες συναδέλφους της. Όσο για την ερμηνεία της, θυμηθείτε την ταινία τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Pretty Woman
  • Pretty Woman