ΚΑΝΝΕΣ 2017 / ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο Ινιαρίτου μιλά για το project εικονικής πραγματικότητας που θα παρουσιάσει στις Κάννες

2017-04-26 15:42:57

Ο Ινιαρίτου μιλά για το project εικονικής πραγματικότητας που θα παρουσιάσει στις Κάννες




Είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ συμπεριλαμβάνει μια τέτοια εμπειρία στο προγραμμά του, δείγμα μιας τεχνολογίας που πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο ευρύ κοινό.


Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στην παρουσίαση του προγράμματος των φετινών Καννών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τιερί Φρεμό στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι το φεστιβάλ για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, προβάλλοντας ένα φιλμ που γυρίστηκε αποκλειστικά με αυτό το σκοπό, υπό τις οδηγίες του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου. Το «CARNE y ARENA (Virtually present, Physically invisible)» θα είναι μια διαφορετική εμπειρία διάρκειας 6,5 λεπτών εμπνευσμένη από αληθινές ιστορίες προσφύγων.

Ο Ινιαρίτου δούλεψε στο συγκεκριμένο project μαζί με τον συνεργάτη του τα τελευταία χρόνια, διευθυντή φωτογραφίας Εμμάνουελ Λουμπέτζκι και θα το παρουσιάσουν στο Μιλάνο, ως προσωπική εμπειρία για τον κάθε θεατή σε ένα installation που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει ως το τέλος του χρόνου. Μετά την ανακοίνωση από τις Κάννες για την πρεμιέρα του έργου τις ημέρες του φεστιβάλ, ο Ινιαρίτου έκανε κάποιες δηλώσεις που το περιγράφουν με λίγη περισσότερη λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, είπε πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια μίλησε με πολλούς πρόσφυγες από την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό καθώς τους ζητούσε να του πουν τις ιστορίες τους στην προσπάθεια που κάνουν για μια καλύτερη ζωή. Για το πως συνδύασε αυτό το θέμα με την VR τεχνολογία, είπε πως ήταν ιδανικό θέμα για να κατανοήσει περισσότερο ο θεατής το σύγχρονο αυτό πρόβλημα, μια που δεν παρατηρεί απλά όπως σε ένα συμβατικό φιλμ, αλλά νοιώθει τον χώρο που καταλαμβάνει και ο αληθινός ήρωας. 

Η διάρκεια των 6,5 λεπτών θα είναι μόνο για το φεστιβάλ των Καννών, όπου θα παρουσιαστεί ουσιαστικά ένα preview του project. Από τον Ιούνιο στο Μιλάνο θα παίζεται ολόκληρο το έργο.

Το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ - cinemagazine.gr βρίσκεται ήδη στις Κάννες και θα σας ενημερώνει καθημερινά με ανταποκρίσεις, αποκλειστικά θέματα και αφιερώματα! Δείτε τα όλα στο ειδικό τμήμα του site εδώ.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ