ΚΑΝΝΕΣ 2017 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ο πρόεδρος των φετινών Καννών!

2017-01-31 11:07:45

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ο πρόεδρος των φετινών Καννών!




Μπορεί ο ίδιος να μην έχει πάρει ποτέ (δυστυχώς) Χρυσό Φοίνικα, αλλά το 2017 σίγουρα θα δώσει έναν!


Από τον Πάνο Γκένα

Το 70ο Φεστιβάλ Καννών έχει πρόσωπο και είναι εκείνο του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ ανακοίνωσαν πως ο μεγάλος ισπανός δημιουργός θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φετινού φεστιβάλ, με ημερομηνίες 17-28 Μαΐου 2017.

«Για το 70ο Φεστιβάλ, οι Κάννες είναι πολύ χαρούμενες που καλωσορίζουν έναν μοναδικό και εξαιρετικά δημοφιλή καλλιτέχνη. Τα έργα του έχουν ήδη βρει την αιώνια θέση τους στην ιστορία του κινηματογράφου. Μια μεγάλη και πιστή φιλία συνδέει τον Πέδρο Αλμοδόβαρ με το Φεστιβάλ, όπου ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής υπό την προεδρία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ», δήλωσαν οι Πιερ Λεσκιούρ και Τιερί Φρεμό του Φεστιβάλ.

Ο ίδιος ο Αλμοδόβαρ συμπλήρωσε: «Είμαι ευγνώμων για την τιμή και λίγο συγκλονισμένος. Έχω επίγνωση της ευθύνης που συνεπάγεται το να είμαι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και ελπίζω να ανταπεξέλθω στη δουλειά. Θα αφοσιωθώ με το σώμα και την ψυχή μου σ' αυτό το έργο που είναι προνόμιο όσο και χαρά».

Το εικονοκλαστικό κινηματογραφικό σύμπαν του Αλμοδόβαρ που δηλώνει παρόν 35 χρόνια με 20 ταινίες, από την «Η Πέπι, η Λούσι, η Μπομ και τα άλλα Κορίτσια» (1982) μέχρι και την περσινή «Julieta», χωρά το δράμα, την κωμωδία, τη σάτιρα, το μυστήριο, το θρίλερ, το μελόδραμα, τη μουσική, το νουάρ και έχει συστήσει μερικούς από τους πιο γνωστούς πλέον ηθοποιούς παγκοσμίως, όπως η Πενέλοπε Κρουζ, ο Αντόνιο Μπαντέρας, η Μαρίσα Παρέδες, η Κάρμεν Μαούρα, η Ρόζι ντε Πάλμα, η Βικτόρια Αμπρίλ κ.α.

Πέντα από τις ταινίες του έχουν βρεθεί στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ («Όλα για τη Μητέρα μου», «Γύρνα Πίσω», «Ραγισμένες Αγκαλιές», «Το Δέρμα που Κατοικώ» και «Julieta»), ενώ έχει κερδίσει Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας («Όλα για τη Μητέρα μου») και Πρωτότυπου Σεναρίου («Μίλα της»).

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ