ΚΑΝΝΕΣ 2017 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Είναι οι ορμόνες»: Πρώτο κλιπ από το «The Killing of a Sacred Deer»

2017-05-18 07:42:09

«Είναι οι ορμόνες»: Πρώτο κλιπ από το «The Killing of a Sacred Deer»




Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με το ψυχολογικό θρίλερ «The Killing of a Sacred Deer» και τους Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φάρελ και Αλίσια Σίλβερστοουν αντιμέτωπους με το ιδιαίτερο σύμπαν του Έλληνα σκηνοθέτη.


Από τον Πάνο Γκένα

Η κινηματογραφική κοινότητα αδημονούσε για το επόμενο βήμα του Έλληνα δημιουργού, μετά τη διεθνή αναγνώριση του «Αστακού», το Ειδικό βραβείο της επιτροπής στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών, τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και την υποψηφιότητα για Bafta και Όσκαρ σεναρίου.

Οι προσδοκίες για το «The Killing of a Sacred Deer» που ο Λάνθιμος υπογράφει σεναριακά μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου είναι στα ύψη και όλοι περιμένουν τις πρώτες εντυπώσεις μετά τη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας τη Δευτέρα 22 Μαΐου στο Φεστιβάλ Καννών. 

Μετά τη λιτή, αλλά με συνέπεια στην «άβολη» αισθητική του Έλληνα δημιουργού, αφίσα (από τον σταθερό συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου, Βασίλη Μαρματάκη) σειρά έχει ένα πρώτο κλιπ που (προφανώς) κινεί ακόμα περισσότερο την περιέργεια για τη νέα ταινία.

- Έχω περισσότερες τρίχες από' σενα γιατί είμαι μεγαλύτερός σου. Αλλά σύντομα θα έχεις κι εσύ.
Είναι όλα θέμα ορμονών.
- Μπορείτε να βγάλετε το πουκάμισό σας και να μου δείξετε; Σας παρακαλώ.

Στο κλιπ πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ, που πριν λίγους μήνες είχε ρίξει «λάδι στη φωτιά» μιλώντας για το «Killing». Σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο Φάρελ είχε αναφέρει: «Μπορώ να πω - ω, Θεέ μου - πως είναι πιο αλλόκοτο από τον "Αστακό". Είναι αρκετά ζοφερό. Διάβασα το σενάριο και το βρήκα εξαιρετικό και το να συνεργαστώ πάλι με τον Γιώργο είναι απίθανο...Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις, ερμηνείες για την ταινία. Αλλά ο Γιώργος έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του, είναι τόσο κλινικός ως σκηνοθέτης. Είναι πραγματικά ένας δάσκαλος, το πιστεύω».

Στο «The Killing of a Sacred Deer» που έχει χαρακτηριστεί ως ένα «ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία», ο Φάρελ υποδύεται έναν χειρούργο που παίρνει υπό την προστασία του έναν έφηβο και ωθείται σε μία «αδιανόητη θυσία» λόγω της συμπεριφοράς του. 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Ο Στίβεν (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας διαπρεπής καρδιοθωρακικός χειρουργός και παντρεμένος με την Άννα (Νικόλ Κίντμαν), μία εξαιρετική οφθαλμίατρο. Ζουν μια ευτυχισμένη και υγιή οικογενειακή ζωή με τα δύο παιδιά τους, την Κιμ 14 ετών (Ράφεϊ Κάσιντι) και τον Μπομπ, 12 (Σάνι Σούλτζικ). Ο Στίβεν είναι φίλος με τον Μάρτιν (Μπάρι Κέογκαν), ένα 16χρονο ορφανό αγόρι, τον οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του.

Τα πράγματα θα πάρουν μία απειλητική στροφή, όταν ο Στίβεν θα γνωρίσει τον Μάρτιν στην οικογένειά του, βυθίζοντας σταδιακά τον κόσμο τους σε μία αναταραχή που θα αναγκάσει τον Στίβεν να κάνει μια σοκαριστική θυσία ή να διατρέξει τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.

Αν έχετε περισσότερες απορίες, ο Φάρελ σας συμμερίζεται: «Περιμένω να δω πως θα είναι η ταινία, αλλά τοποθετείται στο σύγχρονο κόσμο, στην Αμερική. Υπάρχουν νοσοκομεία και εστιατόρια, πάρκα, πράγματα που αναγνωρίζουμε ως δικά μας, αλλά παράλληλα υπάρχει αυτό το παρόμοιο αίσθημα ανοίκειου σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις και τα όσα συμβαίνουν. Αισθανόμουν μία ανησυχία όσο διάβαζα το σενάριο. Μετά το τέλος της ανάγνωσης ένιωσα ναυτία».

Ο Φάρελ θα «θυσιάσει το ιερό ελάφι» παρέα με τη Νικόλ Κίντμαν και την Αλίσια Σίλβερστοουν, και η ταινία διεκδικεί το φετινό Χρυσό Φοίνικα.  Εμείς ανυπομονούμε ήδη για κάθε μελλοντική, πρωτότυπη, κινηματογραφική του ενδοσκόπηση.

Το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ - cinemagazine.gr βρίσκεται ήδη στις Κάννες και θα σας ενημερώνει καθημερινά με ανταποκρίσεις, αποκλειστικά θέματα και αφιερώματα! Δείτε τα όλα στο ειδικό τμήμα του site εδώ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ