ΚΑΝΝΕΣ 2016 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες 2016: Το παθιασμένο φιλί της Ντενέβ και το άβολο αστείο-επίθεση στον Γούντι Άλεν

2016-05-12 12:39:57

Κάννες 2016: Το παθιασμένο φιλί της Ντενέβ και το άβολο αστείο-επίθεση στον Γούντι Άλεν




Αν ένα Φεστιβάλ ξέρει να μένει στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ανεξάρτητα από το πρόγραμμά του, είναι οι Κάννες!


Από τον Πάνο Γκένα

Η Τελετή Έναρξης του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ξεκίνησε με ένα «άβολο» αστείο από τον παρουσιαστή της βραδιάς Λορέν Λαφίτ που είχε αποδέκτη τον Γούντι Άλεν, του οποίου η νέα ταινία «Cafe Society» (διαβάστε την άποψή μας εδώ) αποτελούσε την ταινία έναρξης του Φεστιβάλ.

«Είναι πολύ καλό που έχεις γυρίσει τόσες πολλές ταινίες στην Ευρώπη, παρόλο που ακόμα δεν έχεις καταδικαστεί για βιασμό στις ΗΠΑ», δήλωσε ο τελετάρχης Λαφίτ βυθίζοντας το κοινό σε μία αμήχανη σιωπή. Το «αστείο» μπορεί να ληφθεί ως ένα χτύπημα κάτω από τη μέση τόσο στον Άλεν (η Μία Φάροου τον έχει κατηγορήσει για βιασμό της -τότε- ανήλικης κόρης της Ντίλαν Φάροου), όσο και στον Ρομάν Πολάνσκι, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την αμερικανική αστυνομία για παράνομες σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη από το 1977.

Η βραδιά συνέχισε να είναι πιπεράτη με την 72χρονη Κατρίν Ντενέβ να εμφανίζεται στη σκηνή του Palais και να δίνει ένα παθιασμένο φιλί στον Λαφίτ, ο οποίος πρωταγωνιστεί με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στο δραματικό θρίλερ του Πολ Βερχόφεν «Elle», που συμμετέχει στο Επίσημο Διαγωνιστικό.

Ο Γούντι Άλεν συνοδευόταν από τους Κρίστεν Στιούαρτ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Κόρεϊ Στολ και Μπλέικ Λάιβλι στο κόκκινο χαλί, σηματοδοτώντας την 12η εμφάνισή του στις Κάννες. Πρόκειται για την τρίτη φορά (αριθμός ρεκόρ) που ταινία του Νεοϋορκέζου σκηνοθέτη ανοίγει τις Κάννες μετά το «Παίζοντας στα Τυφλά» (Hollywood Ending) το 2002 και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (Midnight in Paris) το 2011.

Πριν από την τελετή έναρξης, o Τζάστιν Τίμπερλεϊκ μαζί με την Άνα Κέντρικ ζέσταναν την ατμόσφαιρα ερμηνεύοντας το «True Colors» από την επερχόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων «Trolls», ενώ ο δημοφιλής Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Σεντίντ (γνωστός και ως Μ) τραγούδησε το "Purple Rain" ως φόρο τιμής στον προσφατα αδικοχαμένο Πρίγκιπα της μουσικής.

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Τζορτζ Μίλερ, που πέρσι εντυπωσίασε το κοινό του Φεστιβάλ με το σαρωτικό «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», τιμήθηκε με ένα βίντεο-μοντάζ της καριέρας του και δήλωσε πως «η κριτική επιτροπή θα συζητήσει πολύ επιμελώς» για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, ενώ ο Λάσλο Νέμες, περσινός νικητής του Μεγάλου Βραβείου και του Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας για το «Γιο του Σαούλ», συμπλήρωσε πως η χημεία των μελών της κριτικής επιτροπής λειτουργεί ήδη καλά και πως «όλοι φαίνεται να έχουν ισχυρές απόψεις, κι αυτό θα είναι ενδιαφέρον».

Διαβάστε ακόμη:
Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ