ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι και ο Πάνος Χ. Κούτρας θα δώσουν το φετινό βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

2015-05-07 18:20:37

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι και ο Πάνος Χ. Κούτρας θα δώσουν το φετινό βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα»




Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων της κριτικής επιτροπής του επίσημου Διαγωνιστικού προγράμματος, το Φεστιβάλ των Καννών ανακοινώνει το όνομα του Πάνου Χ. Κούτρα στην επιτροπή του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα», με πρόεδρο την Ιζαμπέλα Ροσελίνι. 


Από τον Χρήστο Πολίτη

Έτσι, εκτός από την Ιζαμπέλα Ροσελίνι (που είχε ανακοινωθεί σχεδόν ένα μήνα πριν), οι υπόλοιποι που θα απαρτίσουν την «παρέα» της για φέτος, είναι οι εξής τέσσερις:

Χαίφα Αλ Μανσούρ (σκηνοθέτις από την Σαουδική Αραβία)
Δημιουργός ενός ντοκιμαντέρ («Women Without Shadows») και μιας μεγάλου μήκους ταινίας («Το Απαγορευμένο Ποδήλατο», που υπήρξε υποψήφιο για Bafta καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας), η 40χρονη σκηνοθέτις έρχεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ταχάρ Ραχίμ (ηθοποιός από τη Γαλλία) 
Συχνός επισκέπτης του Φεστιβάλ των Καννών, αφού τόσο το 2009 ο «Προφήτης» του Ζακ Οντιάρ, όσο και το «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί (2013) βρέθηκαν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στη «Μαχαιριά» (The Cut) του Φατίχ Ακίν. 

Ναντίν Λαμπάκι (σκηνοθέτις / ηθοποιός από τον Λίβανο) 
Γνωστή κυρίως ως ηθοποιός, σκηνοθέτησε τη πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία το 2007 με το «Caramel» και το 2011 το «Όταν Θέλουν οι Γυναίκες» (στις οποίες και πρωταγωνίστησε), έφτασε να είναι υποψήφιο για το βραβείο του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα. Τελικά έφυγε με το Οικουμενικό βραβείο της Επιτροπής.

Πάνος Χ. Κούτρας (σκηνοθέτης / σεναριογράφος από την Ελλάδα)
Στο βιογραφικό του μετρά 4 μεγάλου μήκους ταινίες (με πρώτη την «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά το 1999)». Η «Xenia» ήταν υποψήφια στο περσινό τμήμα του Ενα Κάποιου Βλέμματος και κέρδισε 6 βραβεία στη φετινή απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμη:
Κυκλοφόρησαν οι επίσημες αφίσες του «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πρόγραμμα του Φετινού Φεστιβάλ Καννών
Ο Ματέο Γκαρόνε φέρνει τον τρόμο στις Κάννες
Ο Γκασπάρ Νοέ έρχεται μεσάνυχτα στις Κάννες
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της «Εβδομάδα Κριτικής» του φετινού Φεστιβάλ Καννών
Το πρόγραμμα του «Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών» στο φετινό Φεστιβάλ Καννών

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ