ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτόγνωρα μέτρα υψηλής ασφαλείας στις φετινές Κάννες

2014-05-16 16:24:30

Πρωτόγνωρα μέτρα υψηλής ασφαλείας στις φετινές Κάννες




Μετά τις απανωτές ληστείες στο περσινό Φεστιβάλ, που κόστισαν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, η αστυνομία των Καννών είναι σε επιφυλακή και πιο αυστηρή από ποτέ, με πάνοπλους αστυνομικούς ακροβολισμένους σε όλη την Κρουαζέτ.
Από τη Χριστίνα Λιάπη

Πάνω από 350 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έχουν φτάσει φέτος στην Κρουαζέτ, πέρα από τους 200 άνδρες της δημοτικής αστυνομίας και τους πάνω από 400 ιδιωτικούς φρουρούς σε διάφορα σημεία της πόλης. Και οι περισσότεροι από αυτούς θα οπλοφορούν, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Αυτοί οι αριθμοί είναι η συνέπεια της καταστροφικής επικοινωνιακά περσινής χρονιάς, που είδε τρεις μεγάλες και ευρέως δημοσιευμένες ληστείες και λεία που άγγιξε τα 200 εκατομμύρια δολάρια από τα τα ξενοδοχεία Novotel, Hotel du Cap και Carlton.

Τους προηγούμενους μήνες συστάθηκε ειδική επιτροπή που αποφάσισε ενίσχυση της φύλαξης, 24ωρη παρακολούθηση της Κρουαζέτ και των βασικών ξενοδοχείων, ανανεωμένα συστήματα συναγερμού και εκπαίδευση των εργαζόμενων στο να εντοπίζουν ύποπτη δραστηριότητα.

Ακόμη και οι άνθρωποι του Φεστιβάλ περνούν πλέον από τους εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους, ενώ επαγγελματίες και δημοσιογράφοι ελέγχονται τουλάχιστον τέσσερις φορές πριν μπουν οπουδήποτε.

Βέβαια η υψηλή εγκληματικότητα είναι συνηθισμένη για την περιοχή αυτή, και ιδιαίτερα με υψηλού προφίλ στόχους όπως οι ευκατάστατοι επαγγελματίες, κάτοικοι και επισκέπτες.

Εκτός από τις τρεις μεγάλες ληστείες, πάνω από 100 ληστείες πραγματοποιήθηκαν στους διάφορους χώρους του Φεστιβάλ, που πλημμυρίζουν από κόσμο και άρα είναι εύκολος στόχος για τους κλέφτες.

Στο παρελθόν πολλές συμμορίες κατέφταναν από γειτονικές πόλεις, όπως η Μασσαλία ή η Νίκαια, αλλά η αστυνομία έχει καταφέρει να αποτρέψει τέτοια ταξίδια με ενδελεχείς ελέγχους σε τρένα και λεωφορεία.

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος: «Η πόλη είναι ασφαλέστερη απ' ό,τι απειλεί η φήμη της», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων στις Κάννες, Μισέλ Σεβιλιόν.

«Υπάρχει εγκληματικότητα, αλλά το διαβόητο όνομα των Καννών είναι έργο των μίντια. Αν κάτι συμβεί στην Όμαχα των ΗΠΑ κανείς δεν το ξέρει αλλά αν συμβεί στις Κάννες, τότε όλοι το μαθαίνουν».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ