ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα ταξιδέψει στο διάστημα στο όνομα της φιλανθρωπίας!

2014-05-23 18:50:59

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα ταξιδέψει στο διάστημα στο όνομα της φιλανθρωπίας!




35 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά του Φεστιβάλ Καννών, που προσέλκυσε δεκάδες σελέμπριτι του κινηματογράφου και όχι μόνο.


Από τη Φαίδρα Βόκαλη

35 εκατομμύρια δολάρια, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της εκδήλωσης, συγκέντρωσε το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά του Φεστιβάλ Καννών, που προσέλκυσε δεκάδες σελέμπριτι του κινηματογράφου και όχι μόνο.

To γκαλά, δημιουργός και οικοδέσποινα του οποίου ήταν για πολλά χρόνια η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, παρουσίασε η Σάρον Στόουν και έκλεισε φέτος τα 21 του χρόνια, αναπόσπαστο κομμάτι πια της νυχτερινής ζωής του Φεστιβάλ Καννών.

Μεγάλοι σταρ όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Μαριόν Κοτιγιάρ και η Τζέσικα Τσαστέιν, και θαμώνες του φετινού Φεστιβάλ όπως ο Γουίλεμ Νταφόε, η Σοφία Κόπολα και η Τζέιν Κάμπιον, περπάτησαν το κόκκινο χαλί και πέρασαν το βράδυ τους, παρακολουθώντας τη δημοπρασία καθώς και μουσικές εμφανίσεις από τον Αντρέα Μποτσέλι και τον Ρόμπιν Θικ.

Ανάμεσα στα δώρα που δημοπρατήθηκαν ήταν ένας επιχρυσωμένος σκελετός μαμούθ από τον Ντάμιεν Χερστ, ένα έργο του Άντι Γουόρχολ, ένα σκίτσο του Πάμπλο Πικάσο, διάφορες δημιουργίες του Αλεξάντερ ΜακΚουίν, του Κάλβιν Κλάιν, της Σανέλ, του Ντιόρ, του Αρμάνι, του Γκούτσι, της Πράντα και του Τομ Φορντ, καθώς και ένα εισιτήριο στην πτήση Virgin Galactic με συνοδό τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Το τελευταίο αυτό δώρο πουλήθηκε για ένα εκατομμύριο δολάρια.

«Η στρατηγική μου είναι να μιλώ από την καρδιά μου», είπε η Στόουν, που με τον χαρακτηριστικό ενθουσιώδη τρόπο της έπεισε πολλούς να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους. «Είμαστε σαν οικογένεια στο amfAR. Όλοι μας είμαστε τόσο αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε.»

Το ποσό-ρεκόρ (το περσινό ποσό ήταν κατά 10 εκατομμύρια μικρότερο) θα διατεθεί για την έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση του AIDS.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ